Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος των οδηγών που συμμετείχαν στην Ανάβαση Βλάστης, 4ου γύρου του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας στα δοκιμαστικά του Σαββάτου.  Η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος, ανάγκασε τους φιλόξενους οργανωτές της Αγωνιστικής Λέσχης Πτολεμαΐδας, να προχωρήσουν σε ακύρωση των υπόλοιπων δοκιμαστικών. Η καταιγίδα έκανε μούσκεμα το οδόστρωμα, τους ανθρώπους που ανέβηκαν στο βουνό, αλλά και τα χρονόμετρα, με αποτέλεσμα να μην χρονομετρηθούν οι τελευταίοι αγωνιζόμενοι που συμμετείχαν στις δοκιμές.

Οι χρόνοι του ενός μόνο περάσματος δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι θα παρακολουθήσουμε την Κυριακή στον αγώνα, έδειξαν όμως ότι θα υπάρχει έντονος συναγωνισμός!

Στα 2000 κυβικά των ΝΑΕ ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car) που θέλει να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας δεν θα έχει εύκολο έργο αφού ο Τέο Παπαβασιλείου (VW Golf Gti) έδειξε ότι θα είναι δυνατός αντίπαλος. Αρκετά γρήγορος ήταν και ο νεαρός Γιώργος Παρασκευαΐδης (Peugeot 306) που θα διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Στην πάντα ανταγωνιστική κατηγορία των 1600 κυβικών των ΝΑΕ ο Κώστας Κουτσοδήμος (Peugeot 106) σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα, με τον πρωτάρη στις αναβάσεις Κώστα Παππά (Peugeot 106) να εντυπωσιάζει, σημειώνοντας χρόνο πολύ κοντά στην κορυφή. Οι διεκδικητές του τίτλου Παναγιώτης Γιουβανίδης (Citroen AX) και Μιχάλης Παρασκευάς (Suzuki Swift) δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και θα κυνηγήσουν μαζί με τον  Βασίλη Μπιλαδέρη (Honda Civic) που κάνει τον τελευταίο του αγώνα πριν τη στράτευση, τη θέση στο ψηλότερο σκαλί του podium.

Δυνατά ήταν τα περάσματα των Δημήτρη Μπατσάρα (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και Γρηγόρη Κορίνθιου (Seat Leon) στην κατηγορία saloon, χωρίς δυστυχώς να μάθουμε ποτέ τους χρόνους τους, ενώ ο Μίλτος Αγγλόπουλος που δεν ανέβηκε στις δοκιμές, θα διεκδικήσει την πρωτιά με Mitsubishi Lancer Evo VI.

Η μετεωρολογική υπηρεσία δείχνει αίθριο καιρό για την Κυριακή και όλοι ελπίζουμε να απολαύσουμε όμορφες μονομαχίες για τη νίκη σε όλες τις κατηγορίες!

Αποτελέσματα δοκιμών:

Από Harris