Το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Κρήτης ξεκινάει. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στα Χανιά την Κυριακή 30 Απριλίου, στη γνωστή διαδρομή Αγία Βαρβάρα- Κοντόπουλα των 10 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί τρεις φορές. Το πρώτο αγωνιστικό από τα μόλις 18 που θα λάβουν μέρος στον αγώνα εκκινεί στις 11:00 με τα πληρώματα να επισκευάζουν τα αγωνιστικά τους μετά από κάθε πέρασμα στο service park που βρίσκεται στο parking του Νοσοκομείου Χανίων.

Δυστυχώς ο αριθμός των αγωνιζομένων στο νησί μειώνεται και η οικονομική κρίση δεν είναι η μοναδική αιτία για αυτό. Οι αγώνες στην Κρήτη, όπως άλλωστε και σε όλη την επικράτεια, είναι πολλοί και οι ντόπιοι αγωνιζόμενοι δεν είναι τόσοι ώστε να μπορούν να τους στηρίξουν. Ένας πυρήνας 20-25 οδηγών είναι αναγκασμένος να συμμετέχει στην πλειοψηφία των 5 ράλλυ/ράλλυ σπριντ και 2 αναβάσεων που διεξάγονται φέτος στην Κρήτη και είναι φυσιολογικό, μία μερίδα από αυτούς, να μην αντέξουν οικονομικά να «πάνε» παντού, με τελευταίο αποτέλεσμα τους 18 των Χανίων. Αντίστοιχα, οι τοπικές λέσχες είναι λογικό να μη «βγαίνουν» οικονομικά με τόσο μικρό αριθμό συμμετοχών, ενώ και πολλοί θεατές προβληματίζονται να ανηφορίσουν στο βουνό για τόσο μικρό αριθμό αγωνιστικών…

Όσοι αποφασίσουν να πάνε στον αγώνα, αναμένεται να δουν ωραία μάχη για τη νίκη. Ουσιαστικά δεν υπάρχει φαβορί για τη νίκη με τους τετρακίνητους Στέλιο Μιχαηλάκη- Νίκο Λιγοψυχάκη (Subaru Impreza), Δημήτρη Καζάνα- Θοδωρή Μακράκη (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Μανώλη Αλεξάκη- Γιώργο Αλεξάκη (Mitsubishi Lancer Evo VI) να μοιράζονται τις πιθανότητες με τους «δίλιτρους» Δημήτρη και Μανώλη Κτιστάκη (Peugeot 306).

Οι τελευταίοι που στοχεύουν και στην επικράτηση στην F2, θα βρουν ισχυρούς αντιπάλους στα πρόσωπα των Ανδρέα Περάκη- Κώστα Κουρουγκιαούρη (Peugeot 206) και των Αρτέμη Μανινάκη- Άρη Ζιούτου (Honda Civic) που επιστρέφουν στα ράλλυ μετά από καιρό.

Στην C5 που είναι η κατηγορία με τους περισσότερους αγωνιζόμενους, για τους βαθμούς της νίκης θα μονομαχήσουν οι Γιάννης Νικολιδάκης- Μάνος Πετούσης (Peugeot 106) με τους Γιώργο Περουλάκη- Λευτέρη Σαρρή (Honda Civic). Ρόλο πρωταγωνιστή θα επιδιώξει να λάβουν ο νεαρός Γιάννης Καφετζάκης με συνοδηγό τον Κώστα Χατζάκη (Peugeot 106), ενώ κοντά στους πρώτους θέλουν να τερματίσουν και οι Γιάννης Δαμιανάκης- Κώστας Ποθητός (Peugeot 106).

Η μικρότερη κατηγορία του αγώνα δυστυχώς δεν συμπληρώνει και τα τρία πληρώματα που την απαρτίζουν θα ανταγωνιστούν πιο ισχυρούς συνδυασμούς. Ανάμεσα τους ο οδηγός με ειδικές ανάγκες Στράτος Σταματάκης που θα  δώσει για ακομα μια φορά το παρών με το αναπηρικό Peugeot 106 και συνοδηγό τον Γιώργο Πουλάκη.

Να έχουμε έναν ωραίο αγώνα στα όμορφα Χανιά!

Από Harris