nik1

Ένας αγώνας που διεξάγεται για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Ιουλίου με επίκεντρο την πόλη του Αλμυρού. Το 1ο ομώνυμο ράλλυ αποτελεί τον τρίτο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Κεντρικής Ελλάδος και συγκέντρωσε 28 πληρώματα. Μετά τη διάσπαση του Κυπέλλου Ασφάλτου σε επιμέρους ζώνες, είναι λογικό ο συναγωνισμός στους ασφάλτινους αγώνες να μην ευνοείται και αυτό φαίνεται και στις περισσότερες κατηγορίες στο Ράλλυ Αλμυρού, όπου ο αριθμός συμμετεχόντων είναι μικρός.

plagos_kar1 (1 of 1)

Βέβαια, η μάχη για την κορυφή αναμένεται ενδιαφέρουσα, με τους νικητές του εναρκτήριου αγώνα και εν συνεχεία άτυχους στο Μπράλο, Ανδρέα Ντόφη-Μάριο Τσαούσογλου (Mitsubishi Lancer Evo VIII) να ευελπιστούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Οι Nikon”-Γρηγόρης Ανδριανόπουλος με Lancer ένατης γενιάς δεν θα έρθουν σε απευθείας “βαθμολογική” αντιπαράθεση με την πλειοψηφία των υπολοίπων αγωνιζομένων του αγώνα, καθώς συμμετείχαν στο Ράλλυ Αχαιός που προσμετρούσε στο θεσμό της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να μην έχουν δικαίωμα συγκομιδής βαθμών για το Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδος. Το πλήρωμα θα επιδιώξει να κοντραριστεί στα ίσια με το πλήρωμα του έτερου Lancer, στοχεύοντας να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου το μεσημέρι της Κυριακής και να συλλέξει βαθμούς για το κύπελλο της περιφέρειας του. Μην εκπλαγείτε εάν δείτε «μεγάλα πράγματα» από τους Γιάννη Πλάγο-Άλκη Ρέντη, που θα έχουν στη διάθεσή τους το Honda Civic Type R. Το δίδυμο οδήγησε «δίχως αύριο» το νεοαποκτηθέν όπλο στο Ράλλυ Κένταυρος πριν 30 περίπου ημέρες και το ίδιο θα κάνει και στον Αλμυρό. Οι επικεφαλής της F2, Βασίλης και Θανάσης Καραθανάσης (Opel Astra) μας έχουν συνηθίσει σε εκπληκτικές εμφανίσεις φέτος και αναμένεται να είναι εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας. Πάντοτε δυνατοί στην άσφαλτο, οι «Φίλων»-Γιώργος Γονάκης (Peugeot 206 XS) ακολουθούν με επιτυχία φέτος το θεσμό, ενώ οι θριαμβευτές της δικίνητης κατηγορίας στο Μπράλο, Ανδρέας Μαργαρώνης-Μιχάλης Αφαλωνιάτης (Citroen Saxo VTS) θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους, αν και το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο. Ψηλά στην F2 μπορεί να «παίξει» και ένα πλήρωμα στην πρώτη του εμφάνιση φέτος σε ράλλυ, οι Γιάννης Τασιόπουλος- Βασίλης Μπασιούκας (Citroen Saxo VTS) αλλά και οι νεαροί Αποστόλης Βεργοζήσης- Μάριος Ζαβλανός (Citroen C2).

michail_kar1 (1 of 1)

Από εκεί και πέρα, στη C6 που συγκέντρωσε 6 πληρώματα, ο συναγωνισμός αναμένεται έντονος, με τους ταχύτατους Γιάννη Σύλλα-Παναγιώτη Κουκλιαμπή (Citroen Saxo VTS) να θέλουν να ρεφάρουν το άσχημο αποτέλεσμα του Μπράλου, ενώ και οι Μίλτος Πλατώνης-Γιάννης Λιλλής (Toyota Yaris) αναμένεται να κυνηγήσουν τη διάκριση. Δεν τα πάει άσχημα ο Ηλίας Κορνελάκης στην πρώτη του χρονιά εμπλοκής με τους αγώνες, έχοντας στο δεξί μπάκετ του Peugeot 106 S16 τον Στράτο Ορφανό και αξίζει να τον προσέξετε, ενώ και οι τοπικοί Σταμάτης Μιχαήλ-Γρηγόρης Κορίνθιος (Peugeot 106 S16) έχουν τα φόντα να επαναλάβουν την επιτυχία του Κένταυρος.

Ο τεχνικός έλεγχος του αγώνα θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου από τις 10.00 έως τις 13.00 στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, ενώ οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19.18, όπου τα πληρώματα θα διέλθουν από την ειδική των Αγίων Θεοδώρων. Εν συνεχεία στις 20.48, θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση, ενώ την Κυριακή η δράση θα ξεκινήσει στις 10.08. Έπειτα από 4 ειδικές διαδρομές, μήκους 37.46 αγωνιστικών χιλιομέτρων, τα πληρώματα θα τερματίσουν στις 13.40 στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

Ο αγώνας περνάει από διαδρομές που απέχουν μόλις λίγα λεπτά από τις παραλίες, οπότε μήπως θα ήταν καλή ιδέα να συνδυάζατε το μπάνιο σας με παρακολούθηση ενός ράλλυ; Τα λέμε στον Αλμυρό!

Αφίσα του αγώνα:

afisa1

Συμμετοχές:

simmetoxes1

Ωράριο:

itin1 itin2

Από Harris