Το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Βορείου Ελλάδας εκκινεί το διήμερο 13 και 14 Μαΐου με τη διεξαγωγή του 23ου Ράλλυ Σπριντ Φίλιππος. Ο εναρκτήριος γύρος του Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένος για τις αρχές Απριλίου στις Σέρρες, πήρε αναβολή για το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα ο αγώνας της Βέροιας να αποτελεί το πρώτο φετινό ράλλυ της Βόρειας Ελλάδας. Η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει μόλις 20 πληρώματα. Μπορεί οι συμμετοχές να είναι λίγες, αν και οι αγώνες του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια νούμερα, είναι όμως αρκετά ποιοτικές και ικανές να «τραβήξουν» κόσμο στο βουνό.

Έκπληξη αποτελεί η παρουσία στη λίστα των νικητών του περσινού τελικού του Κυπέλλου Ασφάλτου που είχε έδρα τη Λαμία, Τάκη Καμπύλη-Μάριου Τσαούσογλου με το επιβλητικό Skoda Fabia S2000. Το δίδυμο σχεδίαζε να συμμετάσχει στο Ράλλυ Φθιώτιδας μια εβδομάδα νωρίτερα, η ματαίωση του οποίου τους έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του λίγο πιο βόρεια. Ικανοί να τους απειλήσουν είναι οι Φώτης Μπρόζος-Τάσος Βογιαντζής με το Citroen ZX Kit Car που πέρυσι τρέλαναν κόσμο με τις εμφανίσεις τους και μακάρι το πλήρωμα να ακολουθήσει φέτος όλο το θεσμό.

Ένα σκαλί παραπάνω σε σχέση με πέρυσι θέλουν να ανεβούν οι Δημήτρης Μπατσάρας-Ιωάννα Γεωργάκα με το Mitsubishi Lancer Evo VIII που ολοκλήρωσαν δεύτεροι στον περσινό αγώνα. Το Mitsubishi Lancer Evo X των Ποσειδώνα Γορίτσα- Αποστόλη Σπύρου κλείνει την τριάδα των τετρακίνητων που θα εμφανιστούν στον αγώνα.

Τη νίκη στα δικίνητα θα διεκδικήσουν από τους Μπρόζο- Βογιαντζή, οι Γιάννης και Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με το έτερο Citroen ZX. Παραδοσιακά παρόντες στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας τους πίσω από το τιμόνι του Volkswagen Golf δεύτερης γενιάς, το μοναδικό πλήρωμα που συμμετέχει και έχει κερδίσει τον αγώνα στο παρελθόν, οι «Χριστόφορος»-Κωνσταντίνος Τηλιόπουλος ευελπιστώντας σε ένα καλό πλασάρισμα στη γενική. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους Νίκο Βάτσο- Χρήστου Θεοφανίδη (Renault Clio R3 Access), με τον οδηγό να ανεβάζει σταδιακά ρυθμό στην περσινή του επιστροφή στους αγώνες, αλλά και στους 1600αρηδες Σίμο Θεοφανίδη- Λευτέρη Μαύρο (Citroen Saxo VTS) και Αλέξανδρο Δήμο- Θάνου Ντίτορα (Citroen Saxo VTS) που θα διεκδικήσουν τη νίκη στη C5. Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν οι «Νότιοι» Στέλιος Χαλδαίος- Κωνσταντίνος Σαμαράς (Citroen C2 R2) που δεν τους «έκατσε» το Φθιώτιδος, αλλά και οι Νίκος Τσακίρης-Σπύρος Χατζηπαναγιώτου στη δεύτερή τους επίσημη εμφάνιση με το Citroen C2 R2.

Το μενού του αγώνα περιλαμβάνει τρία περάσματα από την ειδική διαδρομή «Κουστοχώρι» η οποία έχει συνολικό μήκος 14.10 km. Η δράση ξεκινάει το πρωί της Κυριακής στις 10.33! Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας είναι αισιόδοξες και να η ευκαιρία για μια εκδρομή στα βουνά της Βέροιας!

Από Harris