Στην τελευταία στροφή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ που θα διεξαχθεί στην Αυστραλία συμμετέχει ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία WRC Trophy από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Έλληνας οδηγός θα αγωνιστεί με στόχο να εξασφαλίσει τον αντίστοιχο τίτλο και ο συνοδηγός του, Frederic Miclotte. Ο αγώνας της Ωκεανίας θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου και έχει συγκεντρώσει 34 συμμετοχές.

Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του Σερδερίδη στο συγκεκριμένο ράλλυ, έχοντας καταφέρει να τερματίσει στη μία από τις δύο προηγούμενες: «Το Ράλλυ Αυστραλίας είναι εντελώς διαφορετικός αγώνας από την Ουαλία. Οι χωμάτινες ειδικές του είναι αρκετά γρήγορες ως επί το πλείστον και κρύβουν παγίδες. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.», δήλωσε ο οδηγός αναφορικά με τις ειδικές διαδρομές του αγώνα και πρόσθεσε: «Υπάρχουν επίσης αρκετά γλιστερά κομμάτια και κομμάτια με πούδρα. Γενικά παρουσιάζουν ποικιλία και είναι κάτι που μας αρέσει.»

Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη Citroen DS3 WRC, πραγματοποιώντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο set up, ώστε να εμφανιστεί έτοιμος στο τελευταίο ραντεβού της χρονιάς: «Επιλέξαμε μια διαδρομή που περιελάμβανε τα πάντα, ώστε να μοιάζει με κάποιο τρόπο με τις ειδικές που θα συναντήσουμε στον αγώνα. Κάναμε αρκετά περάσματα και είμαστε ευχαριστημένοι. Ανυπομονούμε να ριχτούμε στη μάχη.», τόνισε ο Καβαλιώτης οδηγός.

Μπορεί ο εκπρόσωπός μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στο WRC Trophy, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τον συνοδηγό του Βέλγο, Frederic Miclotte: «Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής και ο Fred. Από εκεί και πέρα, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από την επιτυχία στη Βρετανία, είμαι αισιόδοξος πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα ψηλά στη γενική.», ήταν τα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη.

Το Ράλλυ Αυστραλίας ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου και τα πληρώματα καλούνται να διανύσουν 318 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Από Apostolis