Τα κατάφερε περίφημα ο Γιάννης Παπαδημητρίου στην Ιταλία! Ο Έλληνας πρωταθλητής του 1999 συμμετείχε στον πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς στη γειτονική χώρα, το Rally della Val d’Orcia, καταφέρνοντας να φύγει νικητής! Με επίκεντρο τη Σιένα, ο αγώνας προσέλκυσε συνολικά 92 πληρώματα, εκ των οποίων τα 21 οδήγησαν αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αξία στον ελληνικό θρίαμβο! Ο αγώνας περιελάμβανε 3 ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες σε φλατ χώματα. Ο Παπαδημητρίου ακολούθησε την επιτυχημένη συνταγή της Τοσκάνης: Είχε στα χέρια του ένα τελευταίων προδιαγραφών Skoda Fabia R5 Evo και την καθοδήγηση του Βρετανού Allan Harryman.

Αν και στις δύο πρώτες διαδρομές του αγώνα κινήθηκαν επιφυλακτικά, τερματίζοντας δεύτεροι, οι Παπαδημητρίου-Harryman ήταν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με αποτέλεσμα στην τρίτη διαδρομή να  αντεπιτεθούν και να περάσουν αυτοί μπροστά, σε μια ειδική γνωστή από τη συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή στον αγώνα πριν από 4 και κάτι χρόνια. Στη συνέχεια, το έργο των «δικών μας» έγινε πιο εύκολο, καθώς οι κύριοι αντίπαλοί τους εγκατέλειψαν στην τέταρτη διαδρομή της ημέρας. Με τη διαφορά να είναι μεγαλύτερη του μισού λεπτού και δύο ειδικές να απομένουν για το τέλος, το πλήρωμα του Skoda Fabia R5 Evo δεν επαναπαύτηκε, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πέμπτη διαδρομή του αγώνα. Στην έκτη και τελευταία δοκιμασία, οι Παπαδημητρίου-Harryman κινήθηκαν με σκοπό να τερματίσουν και τα κατάφεραν περίφημα!

Τελευταία φορά που Έλληνας οδηγός επικράτησε σε εκτός συνόρων αγώνα, ήταν το 2011, όταν ο Στέφανος Καμιτσάκης στο δεύτερο ράλλυ της καριέρας του έφευγε νικητής από το Ράλλυ Λεμεσού.  Όσον αφορά τον Γιάννη Παπαδημητρίου, πρέπει να πάμε στο μακρινό 2001, όπου με τον Νίκο Πετρόπουλο συνοδηγό στο Subaru Impreza 555 είχαν κερδίσει το ασφάλτινο, Rally Carpineti.

Με τις πολύ καλές εμφανίσεις του εντός αλλά και εκτός συνόρων τους τελευταίους μήνες, ο Γιάννης Παπαδημητρίου αποδεικνύει πως η τέχνη δεν ξεχνιέται! Μακάρι να τον απολαύσουμε αρκετές φορές στα ελληνικά βουνά τη φετινή χρονιά! Οψόμεθα!

Από Apostolis