Μπορεί να πλησιάζει τα 60, η φλόγα από τα μάτια του όμως δεν έχει σβήσει ακόμα. Ο λόγος για τον πολυπρωταθλητή Ιταλίας Paolo Andreucci που κέρδισε το Rally Val D’ Orcia, πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χωμάτινων Ράλλυ με ασύλληπτη ανατροπή!

Στο νήμα!

Σε έναν αγώνα με εξαιρετικά χώματα στην περιοχή της Τοσκάνης, με αρκετό κόσμο στις ειδικές διαδρομές και με εξαιρετική οργάνωση, ο οδηγός της MRF Racing σημείωσε μια ακόμα νίκη αν και όλα τα προγνωστικά ήταν εναντίον του μια ειδική πριν το τέλος. Ο Andreucci που χρειάστηκε να καθαρίζει το δρόμο για τους υπόλοιπους στις πρωινές ειδικές, βρέθηκε 10 δευτερόλεπτα πίσω από το βασικό του αντίπαλο Giacomo Costenaro με μόλις 10 αγωνιστικά χιλιόμετρα να απομένουν για τον τερματισμό. Με “την ταυτότητα στο στόμα” και με φοβερή επίδοση στη “δική του” Radicofani διέλυσε τον ανταγωνισμό και έφτασε αυτός πρώτος στη γραμμή του τερματισμού.

Οι δυο τους ήταν σε δικό τους αγώνα κι αυτό ήταν εμφανές και στο μάτι. Ο Costenaro πάλεψε, άντεξε στην πίεση στο μεσημεριανό loop, όμως τελικά υποτάχτηκε στην ανωτερότητα του μεγάλου του αντιπάλου μόλις στην τελευταία ειδική του αγώνα εκεί που πίστευε πως ήταν ήδη ο νικητής. Με την ομίχλη να έχει πυκνώσει και τις πέτρες να έχουν εμφανιστεί στην επιφάνεια αφού ήταν το 3ο πέρασμα από την ειδική, ο “παλιός” έριξε σε όλους 1 το χιλιόμετρο και άφησε τους θεατές με ανοικτό το στόμα!

Οι υπόλοιποι

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Tommaso Ciuffi που έδωσε ωραία μάχη με τους Luca Panzani και Jader Vagnini που ακολούθησαν, μακρυά όμως από το επίπεδο των 2 διεκδικητών της νίκης. Οι 13 πρώτοι της τελικής κατάταξης οδηγούσαν Skoda Fabia, ενώ το επίπεδο τουλάχιστον των 10 πρώτων ήταν πολύ υψηλό.

Οι Juniors

Από τον νεαρό Enrico Oldrati που τερμάτισε πέρυσι δεύτερος στο πρωτάθλημα περιμέναμε περισσότερα, αφού δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη 10η θέση, ενώ ευχάριστη έκπληξη μας προκάλεσε ο Angelo Pucci Grossi που ήταν και ο νικητής της κατηγορίας Under 25. Χαρακτηριστικό των Ιταλικών αγώνων, ότι οι περισσότεροι πρωταγωνιστές είναι ηλικίας 20-35, πραγματικοί δηλαδή αθλητές!

Η ελληνική συμμετοχή

O “δικός μας” Νίκος Παυλίδης τερμάτισε τέταρτος στην κατηγορία “Seniors”, ανάμεσα σε 18 ακόμα οδηγούς, και παράλληλα 21ος στη γενική κατάταξη, σε έναν αγώνα που δεν ενδείκνυται για πρωτάρη, με αρκετή ομίχλη και βροχή.

Στην F2

Στα δικίνητα επικράτησε ο 19χρονος Matteo Fontana με Peugeot 208 Rally4 εμπρός από τον 27χρονο Giorgio Cogni με ίδιο αυτοκίνητο και τη νέα γενιά Ιταλών οδηγών να φωνάζει “παρών”!

Από τον αγώνα κρατάμε τον έντονο συναγωνισμό, τα καταπληκτικά χώματα, τα ωραία τοπία και το ταμπεραμέντο των Ιταλών θεατών που ήταν εκδηλωτικοί. Μακάρι να μπορέσουμε να βρεθούμε και στον επόμενο.

Grazie Radicofani Motorsport!

Από Harris