Με το Rally Val D‘ Orcia, τον διάδοχο αγώνα του Rally Coppa Liburna στο οποίο μεγαλούργησαν Έλληνες Πρωταθλητές μας, ξεκινάει το Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος το Σαββατοκύριακο. Σε έναν αγώνα με 61 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 24 είναι της κατηγορίας Rally2, συμμετέχει και ένα πλήρωμα με την Ελληνική σημαία στον ουρανό του αγωνιστικού του, οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman. Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι πως όλα πλην ενός των αυτοκινήτων της μεγάλης κατηγορίας είναι Skoda Fabia, όπως άλλωστε και το “όπλο” του 3 φορές κυπελλούχου Βορείου Ελλάδος.

Ο αγώνας διεξάγεται στην περιοχή της Τοσκάνης, με 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές (σύνολο 7 ειδικές στον αγώνα) και 75 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Κέντρο του αγώνα είναι το γραφικό χωριό Radicofani ενώ οι ειδικές διαδρομές είναι “κλασικές” στην περιοχή αφού άλλοτε συμπεριλαμβανόταν στο Rally Coppa Liburna αλλά και πολύ παλαιότερα στο μικτό Rally SanRemo!

Με τους κορυφαίους νέους Ιταλούς οδηγούς να συμμετέχουν στο μικτό Πρωτάθλημα Ιταλίας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ, φαβορί για τη νίκη αλλά και τον τίτλο δεν είναι άλλος από τον 11φορές Πρωταθλητή Ιταλίας, Paolo Andreucci (Skoda Fabia Rally2 Evo). Ικανοί για μια θέση στο βάθρο είναι ο 27χρονος Enrico Oldrati (Skoda Fabia Rally2 Evo) και ο γνωστός μας από τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Ακρόπολις του 2014, Giacomo Costenaro (Skoda Fabia Rally2 Evo). Στις αξιόλογες συμμετοχές του αγώνα περιλαμβάνεται αυτή του περσινού Πρωταθλητή WRC Masters, Mauro Miele (Skoda Fabia Rally2 Evo), του Tomasso Ciuffi (Skoda Fabia Rally2 Evo) αλλά και του νεαρού Angelo Pucci Grossi (Skoda Fabia Rally2 Evo) γιου ενός από τους γνωστότερους χωμάτινους Ιταλούς, του Pucci Grossi, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια. O “δικός μας” Νίκος Παυλίδης συμμετέχει στην κατηγορία “Seniors”, αντίπαλος με 18 ακόμα οδηγούς! Αυτή είναι η έβδομη συμμετοχή στη γείτονα χώρα του Βορειοελλαδίτη οδηγού, ο οποίος θα προσπαθήσει να διακριθεί στην κατηγορία του.

Το πρωί του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το shakedown και το απόγευμα τα πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση από το γραφικό χωριό του Radicofani. Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι 7 ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Από Apostolis