Με τη συμμετοχή των καλύτερων Ιταλών οδηγών και όχι μόνο, διεξάγεται στις 16-17 Ιουνίου το Ράλλυ του Σαν Μαρίνο. Ένας αγώνας με μεγάλη ιστορία στον οποίο άφησαν το στίγμα τους οι κορυφαίοι Έλληνες οδηγοί όπως ο “Ιαβέρης”, ο Άρης Βωβός και ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο “Ιαβέρης” συμμετείχε στα χώματα του κρατιδίου 4 συνεχόμενες χρονιές, από το 1980 έως το 1983, με μεγαλύτερη του επιτυχία το 1982 όταν και κατέλαβε την 4η θέση, με τον Ανδρέα Αρκέντη συνοδηγό και αυτοκίνητο Opel Ascona 400, τερματίζοντας πίσω από οδηγούς όπως ο Tognana, o Biasion και ο Cerrato.

O Άρης Βωβός έτρεξε στο Σαν Μαρίνο 2 φορές, καταφέρνοντας κι αυτός μια τέταρτη θέση το 2002 με συνοδηγό τον “Ελ-Εμ” και Ford Focus WRC01, ενώ ο Γιάννης Παπαδημητρίου συμμετείχε στον αγώνα 3 φορές με καλύτερο του αποτέλεσμα την έβδομη θέση το 2002 με Ford Focus WRC01 και συνοδηγό τον Allan Harryman.

Ακόμη μια σημαντική Ελληνική επιτυχία στο συγκεκριμένο αγώνα, ήταν η πρώτη θέση της κατηγορίας τους που κατέκτησαν οι Παντελής Τοψής- Κώστας Τσότσος το 1996 με Toyota Starlet EP91.

Φέτος είναι η σειρά των Νίκου Παυλίδη- Allan Harryman που θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην κατηγορία O55 με Skoda Fabia Rally2 Evo και στόχο το βάθρο.

Στον αγώνα, που εκτός από το Πρωτάθλημα Χώματος μετράει και στο Μικτό Ιταλικό Πρωτάθλημα συμμετέχει όλη η αφρόκρεμα του αθλήματος. Οι 3 διεκδικητές του “μεγάλου” τίτλου είναι παρόντες, να λύσουν τις διαφορές τους και στο χώμα, μετά από 3 ασφάλτινες αναμετρήσεις. Ο νικητής των 3 πρώτων αγώνων της χρονιάς και πρωταθλητής Ιταλίας το 2022 και το 2020 Andrea Crugnola (Citroen C3 Rally2) είναι το φαβορί, και θα βρει στο δρόμο του τον 4 φορές πρωταθλητή Ιταλίας και 2 φορές πρωταθλητή Ευρώπης Giandomenico Basso (Skoda Fabia Rally2 Evo). Απέναντι τους θα βρεθεί ο Fabio Andolfi (Skoda Fabia Rally2 Evo) που διεκδικεί το Campionato τα τελευταία χρόνια.

Αντίπαλο δέος στους “μικτούς”, ο πολυπρωταθλητής Ιταλίας και “χωμάτινος” τα τελευταία χρόνια Paolo Andreucci (Skoda Fabia Rally2 Evo) αλλά και οι διεκδικητές του Πρωταθλήματος Χώματος Flavio Costenaro (Skoda Fabia Rally2 Evo) και Enrico Oldrati (Skoda Fabia Rally2 Evo). Κερασάκι στην τούρτα η συμμετοχή του “παγκόσμιου” και περσινού νικητή του αγώνα Nikolay Gryazin (Skoda Fabia Rally2 Evo), με τον συναγωνισμό να απογειώνεται!

Οι Ιταλοί οργανωτές, σεβόμενοι τους θεατές έχουν βγάλει ένα εντελώς spectator-friendly πρόγραμμα, με υπερειδική στο λόφο του Σαν Μαρίνο, ακόμα 2 ειδικές μέσα στην πόλη, αλλά και δύο θεαματικές ειδικές στα νότια του κρατιδίου που επαναλαμβάνονται 3 φορές.

Στον αγώνα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση οι μελλοντικοί πρωταθλητές που επέλεξε η FIA με το πρόγραμμα FIA Rally Star, με 6 ολόιδια Ford Fiesta Rally3 με πληρώματα από όλες τις ηπείρους να συναγωνίζονται μεταξύ τους και να μαθαίνουν τα μυστικά των ράλλυ. Προσθέστε και καμια 20αρια Ιστορικά στο τέλος, μετά το πέρασμα των 60 αυτοκινήτων διαφόρων τύπων R, και θα έχετε έναν ολοκληρωμένο αγώνα!

Καλή επιτυχία στο Ελληνικό πλήρωμα!

Από Harris