Με τριπλή Ελληνική παρουσία διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου το Rally Adriatico. Τα τρία ελληνικά πληρώματα των Νίκου Παυλίδη- Allan Harryman, Λευτέρη Αλυγιζάκη- Δημήτρη Αμαξόπουλου και Χρήστου Ρουσόπουλου- Βαγγέλη Μούκα θα απαρνηθούν για ένα σαββατοκύριακο τις παραλίες της πατρίδας μας για να αγωνιστούν στον 3ο αγώνα του Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος της Ιταλίας, απέναντι σε 86 ακόμα πληρώματα από 8 χώρες.

Στη μάχη για τη νίκη θα βρίσκονται ο πολυπρωταθλητής Ιταλίας τα τελευταία χρόνια και επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Paolo Andreucci (Skoda Fabia Rally2 Evo), ο νικητής του προηγούμενου αγώνα “παγκόσμιος” Nikolay Gryazin (Skoda Fabia Rally2 Evo), αλλά και ο άτυχος του San Marino Giacomo Costenaro (Skoda Fabia Rally2 Evo).

25 πληρώματα της κατηγορίας Rally2 θα δώσουν το παρών, ανάμεσα τους και οι Παυλίδης- Harryman (Skoda Fabia Rally2 Evo) και Αλυγιζάκης- Αμαξόπουλος (Skoda Fabia R5). Οι πρώτοι, που συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες του θεσμού έχουν βάλει ως στόχο το βάθρο στην κατηγορία Over55, μετά από δύο τέταρτες θέσεις στα δύο πρώτα ράλλυ της χρονιάς, ενώ οι δεύτεροι, που συμμετείχαν και πέρυσι στον ίδιο αγώνα, θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την 18η θέση στην οποία ολοκλήρωσαν το 2022.

Στη δικίνητη κατηγορία, με εξίσου κορυφαίο ανταγωνισμό, θα αναμετρηθούν οι Ρουσόπουλος- Μούκας (Peugeot 208 Rally4) με τους καλύτερους Ιταλούς του είδους. Τα πρώτα βήματα του νεαρού βορειοελλαδίτη οδηγού στα ράλλυ είναι ελπιδοφόρα και στόχος είναι η απόκτηση εμπειριών και η ολοκλήρωση του αγώνα όσο ψηλότερα γίνεται.

Η ζέστη θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο Rally Adriatico, με τον αγώνα να μετακινείται αναγκαστικά στην “καρδιά” του καλοκαιριού, μετά την αναβολή του τον Μάιο, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στην περιοχή. Το επιτυχημένο format των ράλλυ του χωμάτινου πρωταθλήματος ακολουθείται και τώρα, με πολλές 10αρες ειδικές και μονόλεπτο μεταξύ της διέλευσης της πλειοψηφίας των αγωνιζομένων, ώστε να υπάρχει καλύτερη ροή και να έχει μικρότερη διάρκεια ο αγώνας. Μεταξύ των loop υπάρχει μεγάλη ανασυγκρότηση και αλλαγή της σειράς εκκίνησης με βάση τους μέχρι τότε χρόνους, ώστε να αντιμετωπίζεται και η αδικία του “καθαρίσματος” του δρόμου. Οι 9 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων θα διεξαχθούν την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Καλή επιτυχία στα Ελληνικά πληρώματα!

Από Harris