Στο Rally Adriatico, τον τρίτο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χώματος συμμετέχουν το διήμερο 15-16 Ιουλίου οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman. Ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για τα μέσα Μαΐου αναβλήθηκε λόγω των φονικών πλημμυρών στην περιοχή και επαναπρογραμματίστηκε στην “καρδιά” του καλοκαιριού. Το πλήρωμα της Step Racing με την ελληνική σημαία στην οροφή του Skoda Fabia Rally2 Evo της Ιταλικής H-Sport, συνεχίζει την προσπάθεια του στο θεσμό διεκδικώντας το βάθρο στην κατηγορία Seniors που τους “ξέφυγε” για λίγα δευτερόλεπτα στους προηγούμενους αγώνες.

«Μετά τις δύο τέταρτες θέσεις στην κατηγορία μας στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, ήρθε η ώρα για μια θέση στο βάθρο.” δήλωσε χαμογελώντας ο Έλληνας οδηγός. “Πήραμε μια  γεύση από τον ανταγωνισμό στις δύο πρώτες συναντήσεις και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι ότι είναι κορυφαίος. Οι αγώνες στην Ιταλία, με αντιπάλους τους καλύτερους Ιταλούς οδηγούς και όχι μόνο και με αυστηρούς κανόνες στις αναγνωρίσεις, απαιτούν εμπειρία, σκληρή δουλειά, απόλυτη συγκέντρωση και κατάλληλη προετοιμασία. Δυστυχώς στους καλοκαιρινούς αγώνες του θεσμού, όπως το Rally Adriatico, δεν μπορούμε να επιτύχουμε τίποτα από τα παραπάνω, λόγω του περιορισμένου χρόνου, απόρροια των επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παρόλα αυτά θα δώσουμε και πάλι τον καλύτερο μας εαυτό, θα μαζέψουμε εμπειρίες και αγωνιστικά χιλιόμετρα, ελπίζοντας ότι θα είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί με στόχο τη διασκέδαση” συμπλήρωσε ο Νίκος Παυλίδης που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμμετοχή ακόμη δύο Ελληνικών πληρωμάτων στον αγώνα.

“Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον αγώνα συμμετέχουν δύο ακόμα Ελληνικές συμμετοχές. Οι Αλυγιζάκης- Αμαξόπουλος γνωρίζουν τον αγώνα από την περσινή επιτυχημένη τους συμμετοχή, ενώ οι νεαροί Ρουσόπουλος- Μούκας κάνουν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα σε τόσο ανταγωνιστικές συνθήκες. Ευχόμαστε και στα δύο πληρώματα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τη μέγιστη ευχαρίστηση!”

Το Rally Adriatico διεξάγεται στην κεντρική Ιταλία με κέντρο την πανέμορφη πόλη του Urbino σε πολύ μαλακά χώματα σε σχέση με αυτά των Ελληνικών αγώνων. Αποτελείται από 9 ειδικές διαδρομές, 3 επαναλαμβανόμενες, με το συνολικό μήκος του να φτάνει τα 75 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Οι Παυλίδης- Harryman συμμετέχουν στην κατηγορία των “Seniors” που απευθύνεται σε οδηγούς άνω των 55 ετών, με αντίπαλο, μεταξύ άλλων, τον “ισόβιο” Πρωταθλητή Ιταλίας Paolo Andreucci, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με το πλήρωμα της Step Racing.

Την προσπάθεια του πληρώματος της Step Racing στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος στηρίζουν το Corfos Hotel Mykonos, η Step Logomats και η Drive Rent a Car, ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι τα ελαστικά της MRF Tyres.

H Step Racing με τη συμμετοχή της θέλει να διαδώσει το έργο της Giancarlo Ligabue Foundation με έδρα τη Βενετία. Με motto το “Μάθε και διέδωσε” ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει σκοπό να ενθαρρύνει την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και έρευνας με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας, της παλαιοντολογίας, των φυσικών επιστημών και των εικαστικών τεχνών. Επίσης προβάλλει πολιτιστικές δραστηριότητες μέσω εκδηλώσεων, εκθέσεων, συνεδρίων, δημοσιεύσεων, φιλανθρωπικών δωρεών, τόσο στην Ιταλία όσο και σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε την προσπάθεια της Step Racing στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

και ενημερωθείτε για τις δράσεις του  Giancarlo Ligabue Foundation: https://www.fondazioneligabue.it/en/fondazione

 

Από Apostolis