Το Rally DAKAR του 2016 ξεκινάει. Παραδοσιακά τις πρώτες ημέρες του έτους μηχανές, αυτοκίνητα, φορτηγά και quads δίνουν το μεγάλο ραντεβού για την απόλυτη περιπέτεια! Οι συμμετοχές που αγγίζουν τις 350 θα λάβουν εκκίνηση στο Buenos Aires το Σάββατο 2/1/2016 για να δαμάσουν τις ειδικές διαδρομές της Αργεντινής και της Βολιβίας και οι πιο ικανοί-τυχεροί θα τερματίσουν μετά από 14 ημέρες και 13 ειδικές διαδρομές στο Rozario.

mini1

Στη φετινή έκδοση του αγώνα, στην κατηγορία των αυτοκινήτων, λαμβάνουν μέρος πολλά αστέρια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις ειδικές διαδρομές. Νικητές προηγούμενων ετών, παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλλυ και πολλοί ακόμα γνωστοί οδηγοί κοσμούν τη λίστα συμμετοχών.

Πρώτος και καλύτερος ο δύο φορές νικητής του αγώνα και φαβορί για τη φετινή επικράτηση Nasser Al Attiyah που θα οδηγεί ένα από τα 12 MINI ALL4 Racing του αγώνα! Ο Άραβας θα βρει μπροστά του οδηγούς που επίσης έχουν γευτεί τη χαρά της επιτυχίας στην οδύσσεια του DAKAR. Τον νικητή του 2009 Giniel De Villiers από την Νότιο Αφρική με Toyota Hilux, τον Stephane Peterhansel (12 νίκες έχει ο θρύλος του Dakar- 5 με αυτοκίνητο και 7 με μηχανή!) με Peugeot 2008 DKR, τον θριαμβευτή του 2010 και 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WRC Carlos Sainz, επίσης με Peugeot 2008 DKR και τον νικητή του 2014 Nani Roma με MINI ALL4 Racing.

peugeot1

O 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC Sebastien Loeb κάνει το ντεμπούτο του στο DAKAR με την ομάδα της Peugeot, εργοστασιακό αυτοκίνητο της οποίας θα οδηγήσει και ο 5 φορές νικητής στην κατηγορία των μηχανών Cyril Despres. Για την MINI που θέλει να κάνει 5 τις νίκες της στον αγώνα θα οδηγούν μεταξύ άλλων και οι Mikko Hirvonen, που αποχώρησε πέρυσι από το WRC έχοντας σημειώσει λαμπρή καριέρα, Erik Van Loon που ολοκλήρωσε στην 4η θέση πέρυσι, Orlando Terranova που θα αγωνίζεται εντός έδρας. Δυνατή είναι και η ομάδα της Toyota με τους έμπειρους Yazeed Al Rajhi, Vladimir Vasilyev, Bernhard Ten Brinke να πλαισιώνουν τον De Villiers και τον γνωστό από το WRC Martin Prokop να επιχειρεί για πρώτη φορά στον «μαραθώνιο» της Λατινικής Αμερικής. Εργοστασιακή ομάδα κατεβάζει στο DAKAR και η Renault της Αργεντινής με δύο ειδικά διαμορφωμένα Duster και οδηγούς τους Christian Lavieille και Emiliano Spataro, ενώ αισθητή την παρουσία τους θα προσπαθήσουν να κάνουν οι Robby Gordon με το “Gordini”, Carlos Sousa  με Mitsubishi ASX Racing και Xavier Pons με Ford Ranger.

renault1

Ποιός θα κερδίσει στο φετινό DAKAR; Η μορφή του αγώνα και οι αστάθμιστοι παράγοντες που ενδέχεται να συναντήσουν οι διαγωνιζόμενοι στα βουνά της Αργεντινής και της Βολιβίας κάνουν κάθε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη.

Από Harris