Χωρίς απρόοπτα εξελίχθηκε η 11η ειδική διαδρομή του δυσκολότερου αγώνα αντοχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο master του Dakar Stephane Peterhansel (Peugeot 2008 DKR) κινήθηκε σε συντηρητικό ρυθμό ελέγχοντας τους αντιπάλους του, και οδεύει 2 ημέρες πριν το τέλος του μαραθωνίου, προς τη 12η του νίκη!

dak11b

Ο Nasser Al Attiyah με Mini All4 Racing προσπάθησε πολύ, κέρδισε την ειδική αλλά η διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή δεν καλύπτεται αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο. Στο Dakar βέβαια τα απρόοπτα δεν λείπουν οπότε ο Άραβας δεν θα πάψει να ελπίζει μέχρι τον τερματισμό. Οι Giniel De Villiers (Toyota Hilux), Mikko Hirvonen (Mini All4 Racing) και Leeroy Poulter (Toyota Hilux) διατήρησαν τις θέσεις τους, ενώ πολύ καλό χρόνο σημείωσε και ο Sebastien Loeb (Peugeot 2008 DKR) χωρίς να καταφέρει να ανέβει από την 9η θέση.

dak11c

Αντίστοιχα, στις μηχανές ο Toby Price με KTM αύξησε το προβάδισμα του, με τον δεύτερο της κατάταξης Stefan Svitko (ΚΤΜ) να βρίσκεται πλέον 35 λεπτά πίσω. Στην μάχη για την 3η θέση φαίνεται πως επικρατεί ο Antoine Meo (KTM) που ήταν ο ταχύτερος στην 11η ειδική.

Οι αδελφοί Patronelli δεν απειλούνται στις «γουρούνες», με τον Marcos να διατηρείται μπροστά από τον Alejandro, ενώ τρίτος ανέβηκε ο ταχύτατος Brian Baragwanath.

O Eduard Nikolaev (ΚΑΜΑΖ) κέρδισε την ειδική στα φορτηγά, χωρίς όμως να επηρεαστεί η γενική κατάταξη, με τον Gerard De Rooy (IVECO) να βρίσκεται 1 ώρα μπροστά από τον Airat Mardeev (ΚΑΜΑΖ) και ακόμα περισσότερο από τον τρίτο Federico Villagra (IVECO).

481 αγωνιστικά χιλιόμετρα έχουν να αντιμετωπίσουν πληρώματα και αναβάτες στην 12η ειδική του αγώνα, σε μια διαδρομή που ξεκινάει από το San Juan και τερματίζει στη Villa Carlos Paz και είναι η μεγαλύτερη του Dakar!

Η κατάταξη στα αυτοκίνητα μετά την 11η ειδική διαδρομή:

res11

Από Harris