Μια ειδική πλέον απομένει για την ολοκλήρωση της Οδύσσειας του Dakar. Οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι προτίμησαν στη 12η διαδρομή να κάνουν αγώνα τακτικής, αφού οι διαφορές είναι παγιωμένες και τα περιττά ρίσκα απαγορεύονται λίγο πριν τον τερματισμό.

dak12a

Ο Stephane Peterhansel (Peugeot 2008 DKR) «πούλησε» ακόμα περισσότερο χρόνο στους αντιπάλους του, οδηγώντας όσο πιο προσεκτικά γίνεται και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας που τον φέρνει ένα βήμα από την 12η του επικράτηση στο Dakar!

Πίσω του δεν υπήρξε καμία μεταβολή στη γενική κατάταξη, με τον Nasser Al Attiyah (Mini All4 Racing) να παραμονεύει σε ενδεχόμενη ατυχία του Γάλλου και τους Giniel De Villiers (Toyota Hilux), Mikko Hirvonen (Mini All4 Racing) (κέρδισε την ειδική) και Leeroy Poulter (Toyota Hilux) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

dak12cΟι οδηγοί της KTM Toby Price και Stefan Svitko (ΚΤΜ) διατήρησαν την πρώτη και δεύτερη θέση στις μηχανές, με κερδισμένο της ημέρας τον Helder Rodrigues (Yamaha) που κέρδισε την ειδική και πλησίασε απειλητικά τον Pablo Quintanilla (Husqvarna) στη μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο μέχρι πρότινος 3ος Antoine Meo (KTM), που άνοιγε το δρόμο στην ειδική, ήταν άτυχος, όταν μια πτώση τον έφερε μακριά από το podium.

Ο Marcos Patronelli αποσπάστηκε 4 λεπτά από τον αδερφό του Alejandro στις «γουρούνες», ενώ ο Ρώσος Sergei Karyakin κερδίζει τη μάχη για την 3η θέση, όλοι τους με YAMAHA.

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάταξη και στα φορτηγά, με τον Gerard De Rooy (IVECO) να βρίσκεται αγκαλιά με τη νίκη και τους Airat Mardeev (ΚΑΜΑΖ) και Federico Villagra (IVECO) να συμπληρώνουν την τριάδα.

dak12b

Η 13η και τελευταία ειδική του Rally Dakar περιλαμβάνει 180 αγωνιστικά χιλιόμετρα μέχρι οι αγωνιζόμενοι να συναντήσουν τη δική τους «Ιθάκη», τον τερματισμό στο Rosario.

Η κατάταξη στα αυτοκίνητα μετά την 12η ειδική διαδρομή:

res12

Από Harris