Τα Peugeot 2008 DKR έδειξαν τα δόντια τους και στην τέταρτη ειδική διαδρομή του Rally Dakar σημειώνοντας τους τρεις πρώτους χρόνους! Αυτή τη φορά  νικητής ήταν ο θρύλος του Dakar Stephane Peterhansel που μείωσε ελαφρώς τη διαφορά από τον Sebastien Loeb που συνεχίζει να προηγείται στον αγώνα. Τον δεύτερο χρόνο πέτυχε ο «πολύς» Carlos Sainz που κέρδισε θέσεις στην κατάταξη.

dak04

Με την 3η θέση στην ειδική ο Loeb θα ξεκινάει πίσω από τους έμπειρους team-mates του στην πρώτη ειδική στην έρημο, κάτι που θα τον διευκολύνει στον προσανατολισμό. Τακτικές από τον παμπόνηρο κοντό; Ο χρόνος θα δείξει…

Τους δύο Γάλλους της Peugeot κυνηγάει ο Nasser Al Attiyah με Mini All4 Racing που αναρριχήθηκε στην 3η θέση και ποντάρει στην εμπειρία του στις ειδικές στην έρημο. Τέταρτος, και πρώτος οδηγός της Toyota είναι ο Leeroy Poulter που προσπαθεί να διατηρήσει το Hilux μέσα στον ανταγωνισμό, ενώ την 8αδα συμπληρώνουν οι Carlos Sainz (Peugeot 2008 DKR), Giniel De Villiers  (Toyota Hilux) που υποχώρησε αισθητά, Mikko Hirvonen (Mini All4 Racing) και Cyril Despres (Peugeot 2008 DKR).

dak04c

Οι αναβάτες της Honda ήταν και στην 4η ειδική οι ταχύτεροι. Οι Paulo GoncalvesKevin Benavides και Joan Barreda Bort, έκαναν το 1-3-4 με τον Roben Faria (Husqvarna) ανάμεσα τους και βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης με αυτή τη σειρά. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής Stefan Svitko με KTM υποχώρησε τέταρτος.

Ο Χιλιανός Ignacio Casale με Yamaha παραμένει επικεφαλής στις «γουρούνες» αυξάνοντας το προβάδισμα του. Οι Marcelo Medeiros (Yamaha) και Alejandro Patronelli (Yamaha) ακολουθούν, ενώ ο άλλος Patronelli o Marcos κέρδισε την ειδική και μαζί θέσεις στην κατάταξη. Ο Brian Baragwanath (Yamaha) έχασε αρκετά λεπτά και έμεινε πίσω.

Στα φορτηγά, τα 2 MAN άλλαξαν θέση στην γενική κατάταξη με τον Ολλανδό Pieter Versluis να ξεπερνάει τον συμπατριώτη του Hans Stacey. O Federico Villagra (IVECO) παραμένει τρίτος ενώ την ειδική κέρδισε επίσης με IVECO o Gerard De Rooy.

Συνέχεια στον μαραθώνιο την Πέμπτη με την 5η ειδική διαδρομή του Dakar που αποτελείται από 327 αγωνιστικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει την είσοδο στη Βολιβία και την κατακόρυφη αύξηση του υψομέτρου. Οι αγωνιζόμενοι ξεκινούν από το San Salvador de Jujuy και τερματίζουν στο Uyuni και είναι στην ουσία η πρώτη ειδική στην οποία βασικό ρόλο θα παίξει ο προσανατολισμός.

Η κατάταξη μετά την 4η ειδική διαδρομή:

res04

Από Harris