Οι παροιμίες του σοφού λαού συνήθως βγαίνουν αληθινές και όσοι πίστευαν ότι ο Sebastien Loeb θα κάνει έναν υγιεινό περίπατο στην πρώτη του συμμετοχή στο Dakar φαίνεται ότι διαψεύδονται.

Ο Γάλλος master του WRC έχασε στην 6η ειδική το προβάδισμα που κατείχε από την αρχή του αγώνα, από έναν συμπατριώτη του, η φωτογραφία του οποίου βρίσκεται στο λεξικό δίπλα στο όνομα Dakar, του 12 φορές νικητή του αγώνα Stephane Peterhansel. O Peterhansel ήταν ο νικητής της διαδρομής λίγα δευτερόλεπτα μπροστά από τον άλλο οδηγό της Peugeot Carlos Sainz που έκλεισε κι αυτός την ψαλίδα από την κορυφή και μένει να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος στον τερματισμό στo Rosario.

dak06b

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτοί που γελάνε πιο δυνατά από όλους μέχρι στιγμής είναι οι άνθρωποι της Peugeot που βλέπουν τα τρία Peugeot 2008 DKR να έχουν κερδίσει όλες τις ειδικές και να έχουν διαλύσει τον συναγωνισμό!

Στην τέταρτη θέση παραμένει ο Nasser Al Attiyah με το τετρακίνητο Mini All4 Racing που φαίνεται ότι πολεμάει μόνος του απέναντι στα γαλλικά «λιοντάρια». Πολύ πιο πίσω ακολουθούν οι Giniel De Villiers (Toyota Hilux) και Mikko Hirvonen (Mini All4 Racing) που κέρδισαν μια θέση στη γενική κατάταξη από τον Leeroy Poulter που υποχώρησε στην 7η θέση. Ακόμη ένα Toyota Hilux, αυτό του Yazeed Al Rajhi κλείνει την πρώτη 8αδα.

dak06c

Στις μηχανές, ακόμα μια ειδική κέρδισε ο Αυστραλός Toby Price με KTM και πλησίασε τον Πορτογάλο Paulo Goncalves (Honda) σε απόσταση βολής. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Αυστριακός Matthias Walkner (KTM) μπροστά από τον Σλοβάκο Stefan Svitko με ίδια μοτοσυκλέτα. Δύο από τα φαβορί για την επικράτηση έμειναν εκτός μάχης, με τον Ισπανό Joan Barreda Bort (Honda) να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα και τον Πορτογάλο Ruben Faria (Husqvarna) να έχει πτώση και να τραυματίζει τον καρπό του.

Η εμπειρία αποδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας επικράτησης και στις «γουρούνες» με τον Alejandro Patronelli (Yamaha) να έχει περάσει στην κορυφή της κατάταξης, μπροστά από τον αδερφό του Marcos Patronelli (Yamaha) που ήταν ο ταχύτερος στην 6η ειδική. Στη μάχη για τη νίκη παραμένει ο Ρώσος Sergei Karyakin (Yamaha) που είναι τρίτος, ενώ έχασε έδαφος ο μέχρι πρότινος επικεφαλής Alexis Hernandez (Yamaha).

Στον αγώνα των φορτηγών, τα δύο ΜΑΝ ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Hans Stacey να κερδίζει την ειδική και την πρωτοπορία και τον Pieter Versluis να είναι 1 λεπτό πίσω του. Ο Federico Villagra (IVECO) έπεσε στην τρίτη θέση χωρίς όμως να χάσει τις ελπίδες του για τη νίκη.

dak06d

800 χιλιόμετρα θα διανύσουν οι αγωνιζόμενοι του Dakar το Σάββατο εκ των οποίων τα 353 αποτελούν την χρονομετρημένη διαδρομή. Θα ξεκινήσουν από το Uyuni για να φτάσουν με τη δύση του ηλίου στην Salta, όπου τους περιμένει μια ημέρα ξεκούρασης, μέχρι να ριχτούν και πάλι στη μάχη με τα χρονόμετρα για την επιστροφή στην Αργεντινή.

Η κατάταξη μετά την 6η ειδική διαδρομή:

ρεσ06

Από Harris