Ένας τίτλος που ταιριάζει σε όλους αλλά και καθέναν ξεχωριστά από τους τρεις πρωταγωνιστές της ημέρας στο Dakar. Στον Stephane Peterhansel που από τη στιγμή που πάτησε σε αμμόλοφους με το Peugeot 2008 DKR πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα, στον Carlos Sainz που με καταπληκτικό χρόνο μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή και στον Nasser Al Attiyah που με το τετρακίνητο Mini All4 Racing κέρδισε την ειδική και έβαλε ξανά το όνομα του στη λίστα των διεκδικητών της νίκης του μαραθώνιου ράλλυ.

dak08b

Χαμένος της ημέρας ο άπειρος Sebastien Loeb (Peugeot 2008 DKR) που είδε τα όνειρα του για τη νίκη να εξανεμίζονται, όταν κόλλησε στην άμμο και στη συνέχεια τούμπαρε το buggy του με αποτέλεσμα να χάσει πολλά λεπτά και κάθε ελπίδα για διάκριση.

Ο Mikko Hirvonen με Mini απέφυγε το λάθος και κέρδισε ακόμα μια θέση στη γενική, ενώ ο αποτελεσματικότερος οδηγός της Toyota είναι πλέον ο Leeroy Poulter εμπρός από τους Yazeed Al Rajhi και Giniel De Villiers.

dak08c

Σε μάχη για δύο εξελίσσεται ο αγώνας στις μηχανές με τον Αυστραλός Toby Price με KTM να κερδίζει την ειδική και να περνάει εκ νέου επικεφαλής, αφήνοντας δεύτερο τον Πορτογάλο Paulo Goncalves (Honda) που είχε ανέβει προσωρινά στην κορυφή, όταν οι οργανωτές του έδωσαν πίσω το χρόνο που έχασε σταματώντας να βοηθήσει τον τραυματισμένο συναθλητή του Matthias Walkner. O Σλοβάκος Stefan Svitko (ΚΤΜ) ακολουθεί από απόσταση στην τρίτη θέση.

Στις «γουρούνες» οι αδερφοί Patronelli με τις Yamaha είναι ασυναγώνιστοι με τον Marcos να κερδίζει την ειδική και να παίρνει το προβάδισμα από τον Alejandro (Yamaha).

Ανακατατάξεις είχαμε στα φορτηγά, με τον Gerard De Rooy (IVECO) να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο και να ανεβαίνει στην κορυφή, με το KAMAZ του Eduard Nikolaev να ακολουθεί. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Pieter Versluis (ΜΑΝ) περιορίστηκε στην 3η θέση της γενικής.

dak08d

285 αγωνιστικά χιλιόμετρα περιλαμβάνει η 9η ειδική του Dakar με αφετηρία και τερματισμό στο bivouac του Belen. Στο μεγαλύτερο της τμήμα οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν εκτός δρόμου και σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι σωστές επιλογές στον προσανατολισμό!

Η κατάταξη μετά την 8η ειδική διαδρομή:

res08

Από Harris