Το έπος της Οδύσσειας ξεκινάει με τη συνέλευση των Ολύμπιων Θεών που αποφασίζουν να βοηθήσουν τον Οδυσσέα να επιστρέψει στην Ιθάκη και μένει να δούμε ποιος από τους αγωνιζόμενους του Dakar είναι ο «Πολύτροπος» που θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και να φτάσει στη δική του Ιθάκη!

Ως άλλη «Μούσα» θα προσπαθήσουμε να σας εξιστορήσουμε τις περιπέτειες των πληρωμάτων στις 14 ημέρες που διαρκεί ο αγώνας και τις δοκιμασίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

347 μηχανοκίνητα οχήματα (111 αυτοκίνητα, 136 μηχανές, 45 quads, 55 φορτηγά) πήραν εκκίνηση από το Buenos Aires, για να συμμετάσχουν στην κατατακτήρια ειδική διαδρομή, τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν τη σειρά εκκίνησης για το κυρίως πιάτο της μάχης που ξεκινάει την Κυριακή από το Rosario.

ten brinke

Η έκπληξη στα αυτοκίνητα έγινε από τον Ολλανδό Bernhard Ten Brinke (Toyota Hilux) που ήταν ταχύτερος του Carlos Sainz (Peugeot 2008 DKR) κατά 3 δευτερόλεπτα και θα επιλέξει πρώτος τη σειρά εκκίνησης του. Ο επίσης rallyman Xavier Pons (Ford Ranger) τερμάτισε την κατατακτήρια ειδική 3ος, με 4ο τον περσινό νικητή Nasser Al Attiyah με το πρώτο Mini All4 Racing της κατάταξης. Ακολούθησαν οι Marek Dabrowski (Toyota Hilux), Nani Roma (Mini All4 Racing), Mikko Hirvonen (Mini All4 Racing), Giniel De Villers (Toyota Hilux), μπροστά από τα εργοστασιακά Peugeot 2008 DKR των Stephane Peterhansel ,Sebastien Loeb και Cyril Despres.

sainz

O Ισπανός Joan Barreda Bort με Honda και ο Πορτογάλος Ruben Faria με Husqvarna σημείωσαν ίδιο χρόνο στις μηχανές, μπροστά από όλους τους υπόλοιπους, με τον επίσης Πορτογάλος Helder Rodrigues (Yamaha) να σημειώνει τον τρίτο χρόνο 3 δευτερόλεπτα πίσω τους.

Στις τετράτροχες μηχανές (Quads), ο Χιλιανός νικητής του 2014 Ignacio Casale με Yamaha σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, προηγούμενος τεσσάρων Αργεντίνων οδηγών, επίσης με Yamaha, εκ των οποίων οι Marcos Patronelli και Alejandro Patronelli έχουν στεφθεί νικητές του Dakar από δύο φορές.

O πραγματικός αγώνας ξεκινάει την Κυριακή με την μήκους 258 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή για αυτοκίνητα και φορτηγά (οι μηχανές θα διανύσουν ελαφρώς μικρότερη ειδική) από το Rosario στην Villa Carlos Paz και η μάχη αναμένεται σκληρή!

Από Harris