Ολοκληρώθηκαν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου τα FIA Motorsport Games για το 2022 στα οποία για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του θεσμού συμμετείχαν και οδηγοί Ράλλυ. Με δεκαέξι διαφορετικές κατηγορίες μηχανοκίνητων αθλημάτων, τρεις εκ των οποίων να αφορούν σε αγώνες ράλλυ, δύο Ελληνικά πληρώματα έδωσαν το “παρών” καταφέρνοντας να φτάσουν ως τον τερματισμό.

Μπορεί ο νεοσύστατος θεσμός να μη συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στις κατηγορίες των Ράλλυ, μπορεί οι συμμετέχοντες να μην ήταν πρωταθλητές στη χώρα τους όπως θα περίμενε κανείς, ο ανταγωνισμός όμως ήταν πολύ υψηλού επιπέδου.

Τα πληρώματα στις κατηγορίες των Ράλλυ ανταγωνίστηκαν σε έναν διήμερο αγώνα 152 αγωνιστικών χιλιομέτρων με κέντρο την πίστα του Paul Ricard και 13 ειδικές διαδρομές στα ορεινά βόρεια της Marseille αλλά και στο αυτοκινητοδρόμιο. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας συμμετείχαν και σε μια 14η ειδική, βάσει των χρόνων της οποίας, μοιράστηκαν τα μετάλλια.

Τα ελληνικά πληρώματα σημείωσαν αξιοπρεπείς χρόνους, τηρουμένων των αναλογιών. Οι νικητές της δικίνητης κατηγορίας του Ράλλυ Ακρόπολις Πασχάλης Χατζημάρκος- Μάριος Τσαούσογλου (Peugeot 208 Rally4) κατέλαβαν την 6η θέση ανάμεσα στους 9 εκκινήσαντες της κατηγορίας Rally4 και οι Νίκος Παυλίδης- Δημήτρης Αμαξόπουλος τερμάτισαν 11οι από τα 12 πληρώματα που συμμετείχαν στην κατηγορία rally2. Οι τελευταίοι έχασαν πολύ χρόνο στην τελευταία ειδική του αγώνα με πρόβλημα στην πεταλούδα γκαζιού του Skoda Fabia Rally2 Evo που οδηγούσαν.

Μην λησμονούμε ότι η ΟΜΑΕ φέτος ακύρωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, κανένα ασφάλτινο ράλλυ δεν πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, με τους περισσότερους αντιπάλους μας να μετράνε πίσω από το τιμόνι, μόνο φέτος, τετραψήφιο αριθμό αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Και του παραχρόνου στη Valencia, με καλύτερη προετοιμασία από τα Ελληνικά πληρώματα, περισσότερη υποστήριξη από την ΟΜΑΕ και καλύτερα αποτελέσματα!

Αποτελέσματα Rally2:

Αποτελέσματα Rally4:

Από Harris