Η μεγάλη στιγμή για την εκκίνηση του δυσκολότερου Ράλλυ στον κόσμο έφτασε. Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά και τετράτροχα QUADS και UTVS θα ριχτούν από τις 2 Ιανουαρίου σε μια μάχη με το χρόνο, με κάποιους να διεκδικούν τη νίκη και κάποιους άλλους την επιβίωση! Με εκκίνηση φέτος στην Παραγουάη, την 5η χώρα της Λατινικής Αμερικής που αποτελεί μέρος του διάσημου αγώνα, που από το 2009 μεταφέρθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και ειδικές διαδρομές σε Παραγουάη, Βολιβία και Αργεντινή, ο τερματισμός και μόνο στο Buenos Aires αποτελεί άθλο για κάθε συμμετέχοντα.

Με την πρώτη από τις 12 ειδικές διαδρομές από την Asuncion στην Resistencia στις 2 Ιανουαρίου να αποτελείται μόλις από 39 χιλιόμετρα και τους αναβάτες και τα πληρώματα να τη χρησιμοποιούν για να επιλέξουν την καλύτερη σειρά εκκίνησης τους για την επομένη, ξεκινάει ο μαραθώνιος της Λατινικής Αμερικής. Οι επόμενες ειδικές μέχρι την 6η του αγώνα στις 7 του μήνα είναι μεγάλης δυσκολίας και έχουν μήκος το οποίο αυξάνεται μέρα με τη μέρα από 275 έως 527 αγωνιστικά χιλιόμετρα, μέχρι την ημέρα ξεκούρασης στη La Paz στις 8 Ιανουαρίου. Την επομένη ξεκινάει το «2ο ημίχρονο» του αγώνα, με 6 ακόμα απαιτητικές ειδικές μέχρι τον τερματισμό στην Αργεντινή στον οποίο θα φτάσουν όσοι επιτύχουν σε όλες τις δοκιμασίες.

Στις συμμετοχές του αγώνα συμπεριλαμβάνεται η αφρόκρεμα των πρωταγωνιστών των τελευταίων ετών, με τους οδηγούς της Peugeot Stephane Peterhansel, Sebastien Loeb και Carlos Sainz να αποτελούν τα φαβορί, και να έχουν να αντιμετωπίσουν το Mini Cooper ALL4 του Mikko Hirvonen και τα Toyota Hilux των Joan ”Nani” Roma, Giniel De Villiers, και Nasser Al Attiyah.

Από τις 2 Ιανουαρίου παρακολουθήστε καθημερινά μαζί μας τις εξελίξεις προκειμένου να μάθουμε τον τελικό νικητή!

Από Harris