Με τον Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux) να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο μεταξύ των 77 αυτοκινήτων που εκκίνησαν στην πρώτη και μικρότερη ειδική του Dakar ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του αγώνα. Σε μια διαδρομή μήκους 39 χιλιομέτρων που ξεκινούσε από την πρωτεύουσα της Παραγουάης Asuncion και κατέληγε στην Resistencia αναβάτες και πληρώματα κράτησαν δυνάμεις για την πολύ δύσκολη συνέχεια επιλέγοντας παράλληλα και θέση εκκίνησης στη δεύτερη ειδική μήκους 284 χιλιομέτρων. Βλέπετε, η σειρά εκκίνησης κάθε ημέρας καθορίζεται από τη σειρά που τερμάτισαν οι συμμετέχοντες την προηγούμενη, με αποτέλεσμα πολλοί να μην οδηγήσουν στο 100% στη μικρή για Dakar πρώτη ειδική για να εκκινούν στις πιο πίσω θέσεις στη σαφώς δυσκολότερη δεύτερη.

Ο Al Attiyah μπορεί να σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με το καλημέρα, αντιμετώπισε όμως σοβαρά προβλήματα με το αυτοκίνητο του στα 10 τελευταία χιλιόμετρα. Το Toyota του «κάπνιζε» εμφανώς με τον Άραβα να προβληματίζεται για τη δύσκολη συνέχεια. Τρεις Ισπανοί βρέθηκαν στο κατόπι του Ολυμπιονίκη από το Κατάρ στην πρώτη ειδική. Ο Xavier Pons (Ford Ranger) τερμάτισε δεύτερος 24 δευτερόλεπτα από την κορυφή, με τους Nani Roma (Toyota Hilux) και Carlos Sainz (Peugeot 3008 DKR) να ακολουθούν. Ακόμα ένα Toyota, αυτό του Giniel De Villiers βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μπροστά από το δεύτερο Peugeot του Sebastien Loeb. Την πρώτη 8αδα συμπληρώνουν οι Yazeed Al Rajhi (Mini John Cooper Works Rally) και Cyris Despres (Peugeot 3008 DKR), ενώ πιο πίσω βρέθηκαν οι Mikko Hirvonen (Mini John Cooper Works Rally) και Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR).

Στις μηχανές  ταχύτερος ήταν ο Γάλλος De Soultrait (Yamaha), στα quads πρώτευσε ο Βραζιλιάνος Medeiros (Yamaha) και στα UTVs το 1-2 κάνανε τα αδέρφια Coronel, και οι 2 με Suzuki.

Η δεύτερη ειδική του Dakar αποτελείται από 284 αγωνιστικά χιλιόμετρα ξεκινώντας από τη  Resistencia και καταλήγοντας στο San Miguel de Tucuman.

Αποτελέσματα 1ης ημέρας:

http://www.dakar.com/dakar/2017/docs/classements/CGA_01.pdf

Από Harris