Προσπάθησε πολύ για την πρώτη του νίκη στο Dakar o Sebastien Loeb αλλά από ότι φαίνεται η προσπάθεια του αυτή δεν ήταν αρκετή! Ο «θρύλος» του WRC κέρδισε την 11η ειδική αλλά τα 18 δευτερόλεπτα που κάλυψε από τον μεγάλο του αντίπαλο και «θρύλο» του Dakar Stephane Peterhansel δεν ήταν αρκετά ώστε να του επιτρέπουν να ελπίζει. Ο Loeb ξεκίνησε δυνατά την ημέρα καλύπτοντας τη μισή διαφορά από τον Peterhansel στην ανασυγκρότηση στα μέσα της διαδρομής, όμως «η αλεπού της ερήμου» δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο 12 φορές νικητής του αγώνα «επέστρεψε» στο δεύτερο μισό και «κούρεψε» τη διαφορά και τις ελπίδες του αντιπάλου του για τη νίκη. Τα 5 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα που τους χωρίζουν, δεν καλύπτονται υπό φυσιολογικές συνθήκες στα 64 χιλιόμετρα που απομένουν για τον τερματισμό στο Buenos Aires και ο Peterhansel οδεύει για την 13η του νίκη!

Ο Cyril Despres κρατάει γερά την 3η θέση της κατάταξης και συμπληρώνει έτσι την διαφαινόμενη καθολική κυριαρχία της Peugeot στο δυσκολότερο αγώνα του κόσμου.

Nani Roma (Toyota Hilux), Giniel De Villiers (Toyota Hilux) και Orlando Terranova (Mini Cooper) συμπληρώνουν την πρώτη 6αδα και αναμένεται να φτάσουν με αυτή τη σειρά στον τερματισμό.

Ο Sam Sunderland με KTM στις μηχανές και ο Sergey Karyakin (Yamaha) στα quads βρίσκονται ένα βήμα από τη νίκη στην κατηγορία τους!

Υπάρχουν περιθώρια για ανατροπές μέχρι τον τερματισμό στο Buenos Aires; Δύσκολα…

Αποτελέσματα 11ης ημέρας:

Από Harris