Ο Sebastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) ήταν ο νικητής της δεύτερης ειδικής του περίφημου Rally Dakar και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης στα αυτοκίνητα. Ο Γάλλος 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC ήταν ο πιο γρήγορος στη μήκους 284 αγωνιστικών χιλιομέτρων διαδρομή από τη  Resistencia έως το San Miguel de Tucuman και αποσπάστηκε 28 δευτερόλεπτα από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της κατάταξης Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux) που ήταν ο δεύτερος ταχύτερος.

Ο πολύπειρος Carlos Sainz (Peugeot 3008 DKR) ακολουθεί στην τρίτη θέση με τα διαφορά του από την κορυφή να μην ξεπερνάει τα δύο λεπτά, διαφορά που είναι ελάχιστη για έναν αγώνα όπως το Dakar. Τα Toyota Hilux των Giniel De Villiers και Nani Roma δεν απέχουν πολύ από το 3008 του matador, ενώ την πρώτη 6αδα συμπληρώνει το πρώτο Mini John Cooper Works Rally του αγώνα, αυτό του Yazeed Al Rajhi. Η «αλεπού της ερήμου» ο 12 φορές νικητής σε Dakar Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) είναι 7ος, επτάμισι λεπτά πίσω από τον πρώτο, μπροστά από τον Mikko Hirvonen με ένα ακόμη Mini John Cooper Works Rally.

O Αυστραλός Toby Price (KTM) ανέβηκε στην πρώτη θέση στις μηχανές και ο Αργεντίνος Pablo Copetti (Yamaha) είναι ο επικεφαλής στα Quads.

Αυξάνονται τα αγωνιστικά χιλιόμετρα στην τρίτη ειδική  του αγώνα με πληρώματα και αναβάτες να δοκιμάζονται την Τετάρτη στη διαδρομή από το San Miguel de Tucuman έως το San Salvador de Jujuy μήκους 364 χιλιομέτρων με αυξημένο υψόμετρο και θερμοκρασία! Αυτή θα είναι η πρώτη εκτός δρόμου διαδρομή του Dakar, με την πλοήγηση να μπαίνει στο παιγνίδι.

Αποτελέσματα 2ης ημέρας:

http://www.dakar.com/dakar/2017/docs/classements/CGA_02.pdf

Από Harris