Με ανακατατάξεις στη γενική κατάταξη ολοκληρώθηκε η 4η ειδική διαδρομή του Rally Dakar, του σκληρότερου αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Νέος επικεφαλής του αγώνα ο Cyril Despres (Peugeot 3008) που ανέβηκε στην κορυφή από την 7η θέση που βρισκόταν την Τετάρτη το βράδυ. Ο Γάλλος οδήγησε ταχύτερα από όλους αποφεύγοντας τις κακοτοπιές που έριξαν πίσω στην κατάταξη και τους 3 μέχρι πρότινος επικεφαλής της κατάταξης team-mates του.

Ο Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την πλοήγηση, ανοίγοντας το δρόμο, και έχασε περισσότερα από 15 λεπτά στη μάχη για τη νίκη, παραμένοντας όμως στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Ακόμα πιο άτυχος ήταν ο πρωτοπόρος μέχρι την 3η διαδρομή Sebastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) που έχασε στο ξεκίνημα της ειδικής 25 σχεδόν λεπτά, υποχωρώντας τέταρτος. Τον περισσότερο χρόνο από όλους και τις ελπίδες του για τη νίκη έχασε ο έτερος οδηγός της Peugeot Carlos Sainz (Peugeot 3008 DKR) που έπεσε σε χαράδρα και δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει τη διάκριση στο Dakar! Παρόλες τις ατυχίες τους, οι Peterhansel και Loeb παρέμειναν σε τροχιά διεκδίκησης της νίκης αφού απέχουν από τη κορυφή 4 και 7 λεπτά, αντίστοιχα.

Κερδισμένος της ημέρας, εκτός από τον πρωτοπόρο Despres, ήταν ο Mikko Hirvonen που σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο και ανέβηκε αθόρυβα στην τρίτη θέση με το Mini John Cooper Works Rally. Την 5η θέση διατήρησε ο Ισπανός Nani Roma ολοκληρώνοντας τρίτος την ειδική με το μοναδικό Toyota Hilux που παραμένει στη διεκδίκηση του βάθρου. Εκτός αγώνα έμεινε ο Yazeed Al Rajhi (Mini John Cooper Works Rally) που βρισκόταν στην 6η θέση της γενικής.

Ο Joan Barreda Bort (Honda) παρέμεινε πρώτος στη γενική κατάταξη στις μηχανές, με το μυαλό όλων των αναβατών να βρίσκεται στον περσινό νικητή Toby Price που είχε άσχημη έξοδο με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του. Στα quads ο Ρώσος Karyakin (Yamaha) είναι ο νέος επικεφαλής.

Τα χιλιόμετρα του αγώνα αυξάνονται και πάλι στην 5η ειδική του Dakar και αγγίζουν τα 447 από την Tupiza στο Oruro, με τον αγώνα να έχει μεταφερθεί στους αμμόλοφους της Βολιβίας και τη μάχη να παραμένει ανοικτή!

Αποτελέσματα 4ης ημέρας:

http://www.dakar.com/dakar/2017/docs/classements/CGA_04.pdf

Από Harris