Σε μάχη μεταξύ λεόντων, εξελίσσεται το Rally Dakar! Τα Peugeot 3008 DKR της γαλλικής εταιρείας βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης στα αυτοκίνητα μετά και την 5η ειδική του αγώνα.

Εκ νέου διαφοροποιήσεις στην κατάταξη του αγώνα επιφύλασσε η ειδική από την Tupiza στο Oruro, τα χιλιόμετρα της οποίας μάλιστα «κουρεύτηκαν» περίπου στο μισό, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Ο Sebastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) ήταν ο ταχύτερος, με όλους τους κορυφαίους συνδυασμούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα πλοήγησης και τον Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) να περνάει στην κορυφή της κατάταξης. Ο Cyril Despres (Peugeot 3008 DKR), παρά το γεγονός ότι έχασε τον περισσότερο χρόνο από όλους προσπαθώντας να βρει το σωστό δρόμο «ανοίγοντας» την διαδρομή, παρέμεινε στη μάχη για τη νίκη απέχοντας 5 μόλις λεπτά από την κορυφή, ενώ και ο Nani Roma (Toyota Hilux) πλησίασε απειλητικά τα Peugeot.

Μάχη για τέσσερις προβλέπεται, λοιπόν, τις επόμενες ημέρες στο Dakar, με τον Sebastien Loeb να ξεκινάει πρώτος τη δύσκολη ειδική του Σαββάτου, μία ημέρα πριν την ξεκούραση πλήρωμάτων και αναβατών.

Τις ελπίδες του για τη νίκη έχασε ο Mikko Hirvonen (Mini John Cooper Works Rally) όταν έκανε το πρώτο του σημαντικό λάθος πλοήγησης χάνοντας ολοκληρωτικά το δρόμο και περισσότερα από 40 λεπτά. Τον Φινλανδό που κρατάει την 5η θέση, ακολουθούν οι ομόσταυλοι του στη Mini Przygonski και Terranova.

Ο Sam Sunderland με KTM πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης στις μηχανές κερδίζοντας την 5η ειδική και στα quads στην κορυφή ανέβηκε ο Simon Vitse (Yamaha).

Η μεγαλύτερη ειδική του Dakar είναι η 6η που διεξάγεται το Σάββατο με τα χιλιόμετρα της να φτάνουν τα 527 από το Oruro στην πρωτεύουσα της Βολιβίας La Paz, στην οποία οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν μία ημέρα ανάπαυσης πριν τις τελευταίες 6 ειδικές του αγώνα!

Αποτελέσματα 5ης ημέρας:

http://www.dakar.com/dakar/2017/docs/classements/CGA_05.pdf

Από Harris