Ούτε στην 7η ειδική του αγώνα, από την πρωτεύουσα της Βολιβίας La Paz μέχρι το Uyuni ξεκαθάρισε η κατάσταση για τη νίκη στο φημισμένο Rally Dakar. Η πρώτη διαδρομή που διεξήχθη μετά την ημέρα ξεκούρασης των πληρωμάτων, βρήκε ταχύτερο στα αυτοκίνητα τον 12 φορές νικητή Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) που πήρε μια ανάσα 48 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλό του Sebastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) που καραδοκεί. Η μεταξύ τους διαφορά δεν ξεπερνάει τα 2 λεπτά, με τέτοιες διαφορές σε μαραθώνιους αγώνες όπως το Dakar να είναι ελάχιστες, και όλα να μπορούν να συμβούν στις 5 ειδικές που απομένουν για τον τερματισμό.

Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή του αγώνα αυτές τις ημέρες και ανάγκασε τους οργανωτές να ακυρώσουν την 6η ειδική το Σάββατο, επηρέασε και την ειδική της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να κοντύνει η διαδρομή και να διεξαχθούν μόνο τα 180 από τα 362 χιλιόμετρα της. Με τέτοιες συνθήκες και με τις διαφορές να είναι τόσο μικρές, οι άνθρωποι της Peugeot απέκλεισαν το ενδεχόμενο να δοθούν στους διεκδικητές της νίκης team-orders και μάλιστα 5 ημέρες πριν τον τερματισμό, αφού και οι υπόλοιποι δεν βρίσκονται μακριά.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Nani Roma (Toyota Hilux) που ξεπέρασε το Peugeot 3008 DKR του Cyril Despres και που όσο μένει κοντά στον ανταγωνισμό ελπίζει για το καλύτερο! Η μεταξύ τους διαφορά είναι μικρότερη των 3 λεπτών και προβλέπεται ωραία μάχη μεταξύ τους για το βάθρο, τουλάχιστον! Αρκετά μακριά από τους 4 πρώτους, οι Mikko Hirvonen (Mini John Cooper Works Rally) και Giniel De Villiers (Toyota Hilux) συμπληρώνουν την πρώτη 6αδα, με τα Mini των Terranova και Przygonski να ακολουθούν.

Ο Sam Sunderland με KTM διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης στις μηχανές αυξάνοντας τη διαφορά του από τους διώκτες του, ενώ στα quads είχαμε πάλι ανακατατάξεις με τον Ρώσο Sergey Karyakin (Yamaha) να κερδίζει την ειδική και να ανεβαίνει στην κορυφή.

Ιδιαίτερα κρίσιμη για την έκβαση του Dakar είναι η 8η ειδική του αγώνα, μήκους 492 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι διαγωνιζόμενοι θα φτάσουν στη Salta την Τρίτη το απόγευμα μέσω μιας νέας διαδρομής που περιλαμβάνει εκτός δρόμου περιπέτειες και αμμόλοφους! Για να δούμε!

Αποτελέσματα 7ης ημέρας:

http://www.dakar.com/dakar/2017/docs/classements/CGA_07.pdf

Από Harris