Σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα αυτοκίνητα στην 8η ειδική του Dakar, o 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Sebastien Loeb «χτύπησε» για τρίτη φορά στο δυσκολότερο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Ο Γάλλος κέρδισε την τρίτη του ειδική στον αγώνα καλύπτοντας τα 2 λεπτά που τον χώριζαν από τον μεγάλο του αντίπαλο και 12 φορές νικητή Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) και πήρε επιπλέον ανάσα 1 λεπτού και 38 δευτερολέπτων, που σε καμία περίπτωση δεν του παρέχει ασφάλεια για τη συνέχεια του αγώνα.

Ο Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) πίεσε όσο μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία. Παρέμεινε όμως κοντά στον Loeb και θα διεκδικήσει στις 4 ειδικές που απομένουν την 13η του νίκη στον αγώνα!

Την τρίτη θέση ανέκτησε ο Cyril Despres με το τρίτο Peugeot 3008 DKR επιβεβαιώνοντας την καθολική υπεροχή των Γάλλων στο Dakar. Οι Nani Roma (Toyota Hilux), Mikko Hirvonen (Mini John Cooper Works Rally) και Giniel De Villiers (Toyota Hilux) συμπληρώνουν την πρώτη 6αδα χωρίς να μπορούν να απειλήσουν τα γαλλικά “buggy”.

Ο Sam Sunderland με KTM αύξησε τη διαφορά από τους ανταγωνιστές του στις μηχανές, ενώ στα quads o Ρώσος Sergey Karyakin (Yamaha) παρέμεινε στην κορυφή. Στα φορτηγά, που για πρώτη φορά τερμάτισαν πιο νωρίς από τα αυτοκίνητα, αφού η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν μικρότερη, η Kamaz κάνει μέχρι στιγμής το 1-2 με τους Sotnikov και Nikolaev, με το Iveco του De Rooy να είναι πολύ κοντά.

O «θίασος» του Dakar έχει πλέον επιστρέψει στην Αργεντινή και θα «παρελάσει» στη μήκους 406 χιλιομέτρων 9η ειδική του αγώνα την Τετάρτη, από τη Salta στο Chilecito. Η διαδρομή λαμβάνει χώρα εξολοκλήρου εκτός δρόμου και είναι η δυσκολότερη του αγώνα όσον αφορά την πλοήγηση. Ο πιο έμπειρος κερδίζει;

Αποτελέσματα 8ης ημέρας:

http://www.dakar.com/dakar/2017/docs/classements/CGA_08.pdf

Από Harris