Η περιπέτεια του Νίκου Παυλίδη στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος ξεκινάει το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου, καθώς ο Έλληνας οδηγός, έχοντας δίπλα του τον Allan Harryman, θα αγωνιστεί στο Rally della Val d’Orcia, πρώτο γύρο του θεσμού. Το δίδυμο θα συμμετάσχει με ένα Skoda Fabia Rally2 Evo της Ιταλικής H-Sport, ομάδα της οποίας αποτελεί μέρος και ο 11 φορές Πρωταθλητής Ράλλυ Ιταλίας, Paolo Andreucci.

Αν και έχει οδηγήσει έξι φορές στο παρελθόν στη γείτονα χώρα, ο Βορειοελλαδίτης οδηγός ρίχνεται πρώτη φορά στη μάχη με τα χώματα του Rally della Val d’Orcia: «Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στον συγκεκριμένο αγώνα από τη θέση του οδηγού. Γνωρίζω τις διαδρομές από τη συμμετοχή μου το 2015 δίπλα στον Γιάννη Παπαδημητρίου, ενώ και ο συνοδηγός μου έχει αγωνιστεί αρκετές φορές στα χώματα της περιοχής. Οι ειδικές διαδρομές είναι πιο γρήγορες και λιγότερο σκληρές σε σχέση με τα ελληνικά χώματα, αν και σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές έχουν περισσότερες πέτρες», δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης.

Ο 3 φορές Κυπελλούχος Βορείου Ελλάδος στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην κατηγορία Seniors, η οποία απευθύνεται σε οδηγούς άνω των 55 ετών: «Στην κατηγορία που αγωνιζόμαστε έχουμε να αντιμετωπίσουμε 18 συνδυασμούς. Στόχος είναι να βρούμε έναν καλό ρυθμό από την αρχή του αγώνα και να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Έχουμε ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο από την Ιταλική HSport και λίγες ημέρες πριν τον αγώνα είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε δοκιμές με τη βοήθεια του Ιταλού «θρύλου» των αγώνων, Paolo Andreucci, ο οποίος μας βοήθησε πολύ στο στήσιμο του αυτοκινήτου και στο στυλ οδήγησης», δήλωσε ο οδηγός της Step Racing, Νίκος Παυλίδης.

Την προσπάθεια του πληρώματος της Step Racing στηρίζουν το Corfos Hotel Mykonos, η Step Logomats και η Drive Rent a Car, ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι τα λάστιχα της MRF Tyres.

Η Step Racing εδώ και χρόνια στηρίζει το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Το σωματείο απλώνει τη δράση του σε όλους εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

H Step Racing με τη συμμετοχή της θέλει να διαδώσει το έργο της Giancarlo Ligabue Foundation με έδρα τη Βενετία. Με motto το “Μάθε και διέδωσε” ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει σκοπό να ενθαρρύνει την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και έρευνας με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας, της παλαιοντολογίας, των φυσικών επιστημών και των εικαστικών τεχνών. Επίσης προβάλλει πολιτιστικές δραστηριότητες μέσω εκδηλώσεων, εκθέσεων, συνεδρίων, δημοσιεύσεων, φιλανθρωπικών δωρεών, τόσο στην Ιταλία όσο και σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε την προσπάθεια της Step Racing στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: https://www.oramaelpidas.gr και του  Giancarlo Ligabue Foundation: https://www.fondazioneligabue.it/en/fondazione

 

Από Apostolis