Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το Ράλλυ του Σαν Μαρίνο, 2ος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χώματος που προσμετρούσε παράλληλα και στο Ιταλικό Μικτό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Όλοι οι διεκδικητές των τίτλων των δύο θεσμών ήταν παρόντες, όμως ένας guest ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση διαλύοντας τον συναγωνισμό!

Ο Nikolay Gryazin απέδειξε ακόμα μια φορά γιατί είναι από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, κερδίζοντας τους Ιταλούς μέσα στο σπίτι τους, πανηγυρικά μάλιστα. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία του νεαρού Ρώσου στο κρατίδιο και δικαιωματικά θα έχει θέση στην αφίσα του αγώνα και τη νέα χρονιά. Ο Gryazin που οδηγούσε Skoda Fabia Rally2 Evo πήρε κεφάλι μετά την 3η ειδική του αγώνα και το διατήρησε μέχρι τον τερματισμό, μεγαλώνοντας συνεχώς τη διαφορά από τους αντιπάλους του, ακόμα κι όταν χρειάστηκε να καθαρίζει το δρόμο.

Βλέπετε στην Ιταλία οι οργανωτές αλλάζουν τη σειρά εκκίνησης σε κάθε loop, ώστε να μην τιμωρείται ο 1ος στο δρόμο για ολόκληρο τον αγώνα και ο ανταγωνισμός να είναι ακόμα πιο έντονος!

Ωραία μάχη δόθηκε για τη δεύτερη θέση, με τους δύο απερχόμενους πρωταθλητές, του Μικτού Πρωταθλήματος και του Πρωταθλήματος Χώματος, αντίστοιχα, να τη διεκδικούν μέχρι τέλους. Στο τέλος χαμογέλασε ο “μικτός” Andrea Crugnola (Citroen C3 Rally2) που κέρδισε τον πολύπειρο Paolo Andreucci (Skoda Fabia Rally2 Evo) για μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου!!! Χαρούμενοι και οι δύο στον τερματισμό, αφού έκαναν και οι δύο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση των τίτλων, με τους ξένους να μην βαθμολογούνται στους Ιταλικούς θεσμούς.

Άτυχοι οι διεκδικητές των τίτλων του μικτού και του χωμάτινου πρωταθλήματος, αντίστοιχα, Giandomenico Basso και Giacomo Costenaro, αμφότεροι με Skoda Fabia Rally2 Evo, βγήκαν από το δρόμο και εγκατέλειψαν.

Στην τέταρτη θέση της γενικής ολοκλήρωσε ο “αθόρυβος” Fabio Andolfi (Skoda Fabia Rally2 Evo) που σημείωσε χρόνους τριάδας.

Οι δικοί μας Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman έφτασαν στον τερματισμό στην 28η θέση της γενικής και στην τέταρτη της κατηγορία Over55 με Skoda Fabia Rally2 Evo, χάνοντας αρκετό χρόνο από κλατάρισμα.

Στον νεοσύστατο θεσμό του FIA Rally Star και οι 6 “μαθητές” ήταν υπέροχοι! Οδήγησαν ολόιδια Ford Fiesta Rally3 με τον 19χρονο Αυστραλό Taylor Gill να ξεχωρίζει και να κατακτά τελικά τη νίκη! Κολλημένος πίσω του για τον μισό αγώνα ο 23χρονος Εσθονός Romet Jurgenson υπερέβαλε στην 6η ειδική και εγκατέλειψε με σπασμένη πίσω ανάρτηση.

Επόμενος αγώνας του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χώματος το Rally Adriatico στα μέσα Ιουλίου, με την Ελληνική παρέα να μεγαλώνει!

Από Harris