Με τους οδηγούς της κατηγορίας των 1600 κυβικών να κλέβουν την παράσταση, τόσο με τις επιδόσεις τους, όσο και με το θέαμα που προσέφεραν στους λίγους θεατές που βρέθηκαν στο βουνό, ολοκληρώθηκαν τα δοκιμαστικά περάσματα της Ανάβασης Νιγρίτας.

Και οι 20 αγωνιζόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα συμμετείχαν στις δοκιμές οι οποίες διεξήχθηκαν υπό μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, με ψιχάλες να κάνουν την εμφάνιση τους μεταξύ δεύτερου και τρίτου περάσματος, αλλά με το μεγαλύτερο μέρος τους να διεξάγεται σε στεγνό οδόστρωμα. Οι ουρανοί άνοιξαν για τα καλά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και όλοι εύχονται ο αυριανός αγώνας να πραγματοποιηθεί με καλό καιρό για να τον απολαύσουν θεατές και οδηγοί.

dimitriou

Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία του αγώνα, αυτή των 1600 κυβικών εκατοστών, ξεχώρισαν πέντε οδηγοί (!) οι οποίοι αναμένεται να παλέψουν σκληρά για τη νίκη. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Αλέξης Δημητρίου (Peugeot 106) με ένα αλάνθαστο τρίτο πέρασμα και αφού προηγουμένως δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματα του. Ο Βίκτωρ Σαρρής (Citroen Saxo) ήταν ο πιο γρήγορος στα δύο περάσματα που συμμετείχε και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη την Κυριακή. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Νιγριτινός Πασχάλης Χατζημάρκος (Citroen C2) ήταν ταχύτατος βελτιώνοντας τους χρόνους του σε κάθε πέρασμα, ενώ πολύ γρήγορα ανέβηκαν στο Λαγκάδι Σερρών και οι Παναγιώτης Γιουβανίδης (Citroen AX) και Παναγιώτης Αναστασίου (Peugeot 106).

To ταχύτερο πέρασμα της Ανάβασης έκανε ο Κώστας Λαζαρίδης με το «τέρας» Mitsubishi Lancer Evo VIII της κατηγορίας Formula Saloon. Στην ίδια κατηγορία ο πιο γρήγορος «ατμοσφαιρικός» ήταν ο Μίλτος Αγγλόπουλος (Citroen C2), με τους οδηγούς των BMW Σωκράτη Πάζη, Οδυσσέα Παπαδημητρίου και Γιώργο Τσιλιμπόνη να κερδίζουν το χειροκρότημα των θεατών με τις ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις τους. Τον σεβασμό όλων απέσπασε ο «αειθαλής» Σγουρής Μπαλάσης που οδήγησε την Turbo Corolla του στο όριο!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου στη διαδρομή των 3,1 χιλιομέτρων που εκκινεί από τη διασταύρωση Χουμνικού και καταλήγει στο Λαγκάδι, λίγο έξω από την πόλη της Νιγρίτας, με νικητή κάθε κατηγορίας αυτόν που θα σημειώσει τον καλύτερο χρόνο σε άθροισμα δύο περασμάτων.

 

Από Harris