lazaridis (1 of 1)

Το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας συνεχίζεται το σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου στη Δράμα με την Ανάβαση Κορυλόβου. Σε μια κλειστή διαδρομή μήκους 3,2 χιλιομέτρων με πολλές φουρκέτες μέσα στο δάσος, 22 οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη με τα χρονόμετρα. Οι αγωνιζόμενοι θα δοκιμάσουν τη διαδρομή το Σάββατο στις 11:00 έχοντας δικαίωμα να πραγματοποιήσουν 3 χρονομετρημένα περάσματα. Ο αγώνας πραγματοποιείται την Κυριακή με εκκίνηση και πάλι στις 11:00, όπου οι οδηγοί θα αναμετρηθούν σε δύο ανεβάσματα, με νικητή εκείνον που θα πραγματοποιήσει τον καλύτερο αθροιστικά χρόνο στις δύο του προσπάθειες.

anastasiou

Μπορεί ο αριθμός των 22 συμμετοχών να είναι μικρός, το θετικό όμως είναι πως όλες οι κλάσεις συμπληρώνουν, έστω και οριακά, και θα υπάρχει συναγωνισμός παντού. Η κατηγορία Formula Saloon είναι αυτή που  παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με παλιές και νέες πανίσχυρες κατασκευές να ετοιμάζονται να δαμάσουν το βουνό. Ο  Κώστας Λαζαρίδης με το θηριώδες Mitsubishi Lancer Evo VIII θέλει να ξεχάσει το περσινό του ατύχημα στη συγκεκριμένη διαδρομή και να διπλασιάσει τις νίκες του στο φετινό κύπελλο, και θα βρει στο δρόμο του τον υπολογίσιμο Σγουρή Μπαλάση που εντυπωσίασε στη Νιγρίτα με Toyota Corolla. Δύο νέα πανέμορφα αυτοκίνητα θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην κατηγορία στον Κορύλοβο. Η Citroen Xsara του Κώστα Βαστάρδη και το Mitsubishi Lancer Evo IX του Δημήτρη Κατσαρού αναμένεται να δώσουν νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής. Θέαμα θα προσφέρει ο Οδυσσέας Παπαδημητρίου με τις πλαγιολισθήσεις του οδηγώντας BMW, έχοντας απέναντι του στα ατμοσφαιρικά της Saloon τους Μπάμπη Κόκκαλη (Citroen Saxo VTS) και Θάνο Αποστολίδη (Citroen AX).

giouvanidis (1 of 1)

Η κλάση των 1600 κυβικών είναι και στη Δράμα η πολυπληθέστερη του αγώνα. Για τον καλύτερο χρόνο θα παλέψουν πέντε συνδυασμοί με τους Κώστα Αναγνωστάκη (Suzuki Swift), Παναγιώτη Γιουβανίδη (Citroen AX) και Σταμάτη Μιχαήλ (Peugeot 106) να έχουν ένα προβάδισμα στα προγνωστικά, έναντι των Δημήτρη Κεχαγιά (Peugeot 106) και Γρηγόρη Ρακιτζή (Peugeot 306). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Κυπέλλου πολυνίκους Βίκτωρ Σαρρής συμμετέχει στην κλάση των 2000 κυβικών με Citroen Saxo και αποτελεί το φαβορί απέναντι στους τοπικούς Γιώργο Σαλωνίδη (Opel Ascona) και Κώστα Ατματζίδη (VW Golf). H «μεγάλη» κατηγορία των 2000+ κυβικών, που στη Νιγρίτα δεν βαθμολογήθηκε, προσμετράει κανονικά στη Δράμα με 4 συμμετέχοντες. Απόστολος Βιδούρης (Mitsubishi Lancer Evo IX), Νίκος Σωτηριάδης (Subaru Impreza N11), «Πορτοκάλης» (Lancia Integrale) και Γιώργος Λέτσιος (Ford Escort Cosworth) θα αναμετρηθούν για τον ταχύτερο χρόνο. Τέλος, στα 1400 κυβικά, δύο οδηγοί της ΟΜΑΘ οι Άγγελος Χατζηαγγελάκης (Toyota Yaris) και Μιχάλης Παρασκευάς (Suzuki Swift) θα βρουν μπροστά τους τον τοπικό Γιάννη Ταμπακόπουλο με Peugeot 205.

sarris

Μακάρι ο καιρός να είναι σύμμαχος οδηγών και θεατών και όλοι να απολαύσουν έναν όμορφο αγώνα στο όμορφο ανέβασμα του Κορυλόβου με θέα την πόλη της Δράμας.

Η αφίσα του αγώνα:

afisa

Οι συμμετοχές:

entries

Η διαδρομή:

diadromi

Από Harris