Το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου με την Ανάβαση Ελασσόνας. Μια ανάβαση που πέρασε από 1000 κύματα μέχρι να μπει στην τελική της ευθεία και εν τέλει πραγματοποιείται τις προσεχείς ημέρες. Ο αγώνας είχε οριστεί αρχικά για τις 11-12 Ιουνίου, όμως η Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας που τον διοργανώνει, ζήτησε την αναβολή του για τις 27-28 Αυγούστου ώστε να μην συμπέσει χρονικά με το Ράλλυ Κένταυρος που διεξαγόταν στην ίδια περιοχή. Ούτε όμως στα τέλη Αυγούστου κατέστη δυνατό να λάβει χώρα η Ανάβαση, αφού η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δεν έδωσε την απαιτούμενη άδεια. Μετά από μια σειρά επαφές της λέσχης με τους αρμόδιους φορείς, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και η 1η Ανάβαση Ελασσόνας είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί!

konstantinidisr2

Η διαδρομή αποτελείται από τμήμα της Εθνικής Οδού Ελασσόνας- Κοζάνης και ξεκινάει 2 περίπου χιλιόμετρα έξω από την Ελασσόνα, με τους οδηγούς να διανύουν 3,8 χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την ανάβαση επιλέγοντας ανάμεσα σε 13 στροφές (13Κ) που αυτή περιλαμβάνει. Για τη διευκόλυνση όσων σχεδιάζουν να ανεβούν στο βουνό το Σάββατο ή την Κυριακή, υπάρχει παράλληλος δρόμος διπλής κυκλοφορίας που οδηγεί στο μέσο της διαδρομής, στο σημείο με την καλύτερη θέαση. Εκεί υπάρχει μεγάλη αλάνα για parking οπότε όποιος το επιλέξει θα μπορεί να παρακολουθήσει τον αγώνα χωρίς να «κλειστεί» στη διαδρομή και να αποχωρήσει όποια ώρα θέλει.

balasisr2

Το Σάββατο θα διεξαχθούν τα τρία σκέλη χρονομετρημένων δοκιμαστικών με το πρώτο να ξεκινάει στις 11:00, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου που θα λάβει χώρα από τις 8:00 έως τις 10:30 στον χώρο των pits. Οι θεατές μπορούν να έρθουν κοντά σε οδηγούς και αυτοκίνητα στην πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:30 στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Την Κυριακή διεξάγεται ο αγώνας με την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού να δίνεται στις 11:00 και τους οδηγούς να αναμετρώνται σε δύο ανεβάσματα, με νικητή εκείνον που θα πραγματοποιήσει τον καλύτερο αθροιστικά χρόνο στις δύο του προσπάθειες.

Βροντερό παρών έδωσαν οι οδηγοί για τα δεδομένα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος και η Ανάβαση Ελασσόνας συγκέντρωσε 35 αγωνιστικά αυτοκίνητα, περισσότερα από κάθε άλλη Ανάβαση του θεσμού φέτος! Η κατηγορία formula saloon κλέβει την παράσταση με πάρα πολλές και ποιοτικές συμμετοχές.

lazaridis4

Οι μονομάχοι του κυπέλλου Κώστας Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και Σγουρής Μπαλάσης (Toyota Corolla) που διασταύρωσαν  τα ξίφη τους σε όλους τους αγώνες της χρονιάς, θα βρουν στο δρόμο τους τον Αντώνη Σταφυλοπάτη με το πολύ δυνατό Opel Astra OPC. Η μεταξύ τους μάχη αναμένεται με ενδιαφέρον, δεδομένου ότι συγκαταλέγονται στους πιο γρήγορους οδηγούς της Ανάβασης με τον Κώστα Λαζαρίδη να έχει ήδη κατακτήσει το Πανελλήνιο Κύπελλο Αναβάσεων Κατηγορίας Formula Saloon Turbo και τον Αντώνη Σταφυλοπάτη το αντίστοιχο της Κατηγορίας Formula Saloon Turbo2! Στην ίδια κατηγορία μοναδικό θέαμα θα προσφέρουν με τις πλαγιολισθήσεις τους οι πολλοί drifters που συμμετέχουν και οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τη Λέσχη της Ελασσόνας!

anagnostakis2

Η αναμενόμενη μάχη για το Κύπελλο των κατηγοριών Ν-Α-Ε δεν θα γίνει αφού η απουσία των Παναγιώτη Γιουβανίδη, Γιώργου Μπαλντούνη και Βίκτωρα Σαρρή έχρισαν αυτόματα κυπελλούχο τον Κώστα Αναγνωστάκη (Suzuki Swift) που ήταν ταχύτατος σε όλους τους αγώνες που συμμετείχε. Ο κυπελλούχος θα έχει έντονο ανταγωνισμό στην Ελασσόνα με τους Νίκο Ντούρα (Peugeot 106) και Απόστολο Βεργοζήση (Peugeot 106) να διεκδικούν τη νίκη! Ωραίες μονομαχίες αναμένονται και στα 2000 κυβικά. Οι Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car) και Λάζαρος Σκουλαριώτης (BMW M3) είναι τα ηχηρά ονόματα της κατηγορίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν θα κυνηγήσουν την έκπληξη. Συναγωνισμός αναμένεται και στη μεγάλη κατηγορία των 2000+ κυβικών, με τους Μίλτο Αγγλόπουλο (Mitsubishi Lancer Evo VI), Δημήτρη Κακαράντζα (BMW M3), Κώστα Μπόνη (Opel Manta) να διεκδικούν τη νίκη και να υπόσχονται πλούσιο θέαμα.

kakarantzas1

Για όσους δεν καταφέρουν να ανέβουν στο βουνό, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση της 1ης Ανάβασης Ελασσόνας, την Κυριακή στις 11:00 από το Θεσσαλία TV. Καλό αγώνα στη ΛΑΜΚΕ, στην πρώτη της προσπάθεια σε Ανάβαση, σε όλους τους οδηγούς που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο αλλά και στον κόσμο που θα παρακολουθήσει τον αγώνα και αναμένεται πολύς!

Αφίσα:

afisa1

Συμμετοχές:

entr

Χάρτης:

%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%82_ok_up

Οδηγίες για τους θεατές:

https://drive.google.com/file/d/0ByzHfKIv4px6d0l0RFFvN0wtUTg/view

Από Harris