Σκληρές μονομαχίες σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες υπόσχονται οι αγωνιζόμενοι της Ανάβασης Νιγρίτας, όπως έδειξαν οι χρόνοι τους στα δοκιμαστικά που διεξήχθησαν το Σάββατο 6 Μαΐου στη γρήγορη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Χουμνικού μέχρι το χωριό Λαγκάδι. Δεν έλειψαν οι καθυστερήσεις στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας, με αρκετές φορές να διακόπτεται η ροή από μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισαν κάποιοι από τους 32 αγωνιζόμενους που συμμετείχαν.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, αυτή των 1600 κυβικών των Ν-Α-Ε προβλέπεται ο πιο έντονος συναγωνισμός! Ο Παναγιώτης Αναστασίου (Peugeot 106) ήταν ο μοναδικός 1600αρης που έσπασε το φράγμα των 2 λεπτών, στην τρίτη περίοδο των δοκιμών. Αυτό ήταν το μόνο πέρασμα που ολοκλήρωσε ο οδηγός του ΟΜΑΘ στις δοκιμές αφού ήταν άτυχος στο πρώτο αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του Rallye του, κάτι που δεν του επέτρεψε να ανέβει ούτε στο δεύτερο. Ο κυπελλούχος Κώστας Αναγνωστάκης (Suzuki Swift) κινήθηκε και στα 3 ανεβάσματα στον ίδιο ρυθμό με τον Παναγιώτη Γιουβανίδη (Citroen AX), αλλά και τον Άγγελο Χατζηαγγελάκη (Peugeot 106), λίγο πιο αργά από το απόλυτο πέρασμα της ημέρας στην κατηγορία και αναμένεται να ανταλλάξουν πυροβολισμούς την Κυριακή για τις θέσεις του βάθρου.

Μάχες αναμένονται και στα 2000 κυβικά των Ν-Α-Ε με φαβορί τον περσινό νικητή Βίκτωρα Σαρρή (Citroen Saxo) που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στα δύο δοκιμαστικά περάσματα που συμμετείχε. Ο Αχιλλέας Λάκης (Seat Ibiza) θα διεκδικήσει τις πιθανότητες για νίκη που του αναλογούν, αφού οι χρόνοι του δεν ήταν μακριά από αυτούς του πρώτου, ενώ και ο Παύλος Μπαξεβανάκης (Honda Civic Type R) θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να κυνηγήσει την πρωτιά.

Στην κατηγορία Formula Saloon οι δοκιμές είχαν έναν πρωταγωνιστή. O κυπελλούχος της Βόρειας Ελλάδας Κώστας Λαζαρίδης σταμάτησε τα χρονόμετρα χαμηλότερα από όλους οδηγώντας το εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer Evo VIII! Αν δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα στον αγώνα δύσκολα θα απειληθεί στα turbo από τους υπόλοιπους, με τους Δημήτρη Κατσαρό (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Σγουρή Μπαλάση (Toyota Corolla) να έχουν τη δική τους μάχη και να θέλουν να κατεβάσουν το χρόνο τους κάτω από τα  2 λεπτά!

Στα ατμοσφαιρικά της Saloon την πρωτιά αναμένεται να διεκδικήσουν οι Σωκράτης Πάζης (BMW E30) και Γιάννης Στοΐλας (Opel Ascona). O προερχόμενος από τους αγώνες drift Πάζης αποφάσισε να οδηγήσει τη «μπέμπα» του «ίσια» καταφέρνοντας στο τελευταίο πέρασμα να ξεπεράσει τους χρόνους του οδηγού της Ascona.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου και περιλαμβάνει δύο σκέλη, με τη συνολική επίδοση του κάθε οδηγού να προκύπτει από το άθροισμα των χρόνων από τα δύο ανεβάσματα του. Η διαδρομή θα κλείσει για τα αυτοκίνητα των θεατών στις 10:30 και φροντίστε να είστε έγκαιρα εκεί!

Χρόνοι δοκιμαστικών:

http://lams.gr/images/events/events2017/3RD_ANAVASI_NIGRITAS/1st_timing.pdf

http://lams.gr/images/events/events2017/3RD_ANAVASI_NIGRITAS/2nd_timing-new.pdf

http://lams.gr/images/events/events2017/3RD_ANAVASI_NIGRITAS/3rd_timing.pdf

Από Harris