GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος

Αναβάσεις Β. Ελλάδος 2017- 02.Ανάβαση Κορυλόβου Δράμας- δοκιμές- Ελληνοβουλγαρικές μάχες!

Σκληρές ελληνοβουλγαρικές «μάχες» με τα χρονόμετρα προβλέπονται την Κυριακή στην Ανάβαση Κορυλόβου στη Δράμα, με βάση τα όσα έδειξαν οι χρόνοι των δοκιμών. Οι 36 οδηγοί που συμμετείχαν προσπάθησαν για το καλύτερο κάτω από τον καυτό ήλιο παρουσία λίγων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η αστυνομία βλέπετε φρόντισε να κλείσει τις προσβάσεις για τη διαδρομή από πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα πολλοί από τους φίλους του σπορ να μείνουν καθηλωμένοι στη Δράμα. Ελπίζουμε πως στον αγώνα η λέσχη θα κάνει τις κατάλληλες ενέργειες, ώστε οι θεατές να μπορέσουν να προσεγγίσουν τη διαδρομή από την ενδιάμεση πρόσβαση η οποία οδηγεί στον αγώνα και κακώς ήταν κλειστή.

Όσο για τις δοκιμές; Αυτές εξελίχθηκαν χωρίς πρόβλημα, με ελάχιστες καθυστερήσεις και τους Βούλγαρους αθλητές να δείχνουν ικανοί να μας «κλέψουν» πρωτιές. Στη Formula Saloon Turbo που έκλεψε τις εντυπώσεις, ο Κώστας Λαζαρίδης με το κόκκινο Mitsubishi Lancer Evo VIII ήταν ο ταχύτερος, με τον Βούλγαρο Yuliyan Teliyski να πλησιάζει τους χρόνους του με ένα θηριώδες 9αρι! Οι Δημήτρης Κατσαρός (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Σγουρής Μπαλάσης (Toyota Corolla) ακολούθησαν σε χρόνους και θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Στα ατμοσφαιρικά της Saloon οι Βούλγαροι υπερίσχυσαν κατά κράτος στις δοκιμές και δύσκολα κάποιος δικός μας θα τους απειλήσει στον αγώνα. Ο Stefan Stoev με ένα «πρησμένο» Honda Civic και ο Alexander Dimitrov με ένα δυνατό Citroen Saxo σημείωσαν μακράν τις καλύτερες επιδόσεις, με τον Γιάννη Στοΐλα (Opel Ascona) να είναι το φαβορί για την ελληνική νίκη. Ο Σωκράτης Πάζης (BMW E30) που επικράτησε στη Νιγρίτα ανέβηκε στον Κορύλοβο ντριφτάροντας και αποτελεί ερωτηματικό αν θα επιλέξει να κάνει το ίδιο στον αγώνα, ή θα ανέβει με γραμμές κυνηγώντας τους βαθμούς της νίκης.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία της Ανάβασης, αυτή των 1600 των Ν-Α-Ε ωραίες μονομαχίες αναμένονται μεταξύ του «νέου» Κώστα Κουτσοδήμου με Peugeot 106 και του Κυπελλούχου Βορείου Ελλάδος Κώστα Αναγνωστάκη με Suzuki Swift Sport, αφού η κατηγορία του γρήγορου Ermenko Ermenkov (Citroen Saxo) άλλαξε και μεταφέρθηκε στη saloon.

O Παναγιώτης Γιουβανίδης (Citroen AX) θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να μπει στο κόλπο της νίκης, ενώ και ο Χάρης Δήμος (Citroen Saxo) βελτίωνε τους χρόνους του πέρασμα προς πέρασμα και έδειξε ότι ακόμα «το έχει», παρά την απουσία του από το μπάκετ του οδηγού για περισσότερο από μια 15ετία!

Στα 2000 κυβικά ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με Citroen ZX Kit Car σημείωσε απλησίαστους χρόνους και δεν θα έχει πρόβλημα για τη νίκη αν το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στο τρίτο σκέλος είναι μικρό και μπορεί να επισκευαστεί. Μια θέση στο podium της κατηγορίας θα διεκδικήσουν οι Αχιλλέας Λάκης (Seat Ibiza), Νίκος Τριχίδης (Citroen Xsara VTS) και Γιώργος Παρασκευαΐδης (Peugeot 306) που ακολούθησαν σε χρόνους.

Ωραία θα είναι και η «άτυπη» μάχη των «καλλονών» Lancia Delta Integrale στον Κορύλοβο, μεταξύ των «Πορτοκάλη» και Παναγιώτη Παύλου, αφού δυστυχώς η κατηγορία των 2000+ δεν συμπλήρωσε.

Καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα, χειροκροτήστε τους όλους όσοι θα ανεβείτε στο βουνό, με την ελπίδα ότι ο καιρός θα παραμείνει καλός και την Κυριακή!