GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος

Αναβάσεις Β. Ελλάδος 2017- 02.Ανάβαση Κορυλόβου Δράμας- αγώνας- Διπλό των Βούλγαρων μέσα στη Δράμα!

Πολύ δυνατοί «παίκτες» αποδείχτηκαν οι Βούλγαροι οδηγοί που επισκέφτηκαν τη Δράμα για την Ανάβαση Κορυλόβου μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Ο.Φ.Α.Δ. Χαρακτηριστικό της δυναμικότητας των «γειτόνων» ήταν ότι κατάφεραν να επικρατήσουν σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες είχαν εκπρόσωπο και συγκεκριμένα τόσο στα turbo της saloon, όσο και στα ατμοσφαιρικά, απέναντι μάλιστα σε αξιόλογους αντιπάλους.

Η μεγαλύτερη μονομαχία δόθηκε στην Formula Saloon Turbo όπου ο Yuliyan Teliyski με το «τέρας» Mitsubishi Lancer Evo IX κατάφερε να επικρατήσει του «δικού μας» Κυπελλούχου Βορείου Ελλάδος Κώστα Λαζαρίδη με το δυνατό 8αρι του. Ο Βούλγαρος έκανε σημαντικό βήμα για τη νίκη στην πρώτη του προσπάθεια, όπου σε γλιστερό οδόστρωμα κατάφερε να πάρει διαφορά από τον Λαζαρίδη. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε στο δεύτερο σκέλος, σημείωσε τον απόλυτο χρόνο της ημέρας, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τη διαφορά από τον αξιόλογο αντίπαλο του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Κατσαρός με το πανέμορφο Mitsubishi Lancer Evo IX, με τέταρτο και καλύτερο δικίνητο τον «αειθαλή» Σγουρή Μπαλάση που κέρδισε στις λεπτομέρειες τον τοπικό Κώστα Δαλακάκη με Renault Megane.

Άνετη ήταν η επικράτηση του «γείτονα» Stefan Stoev στα ατμοσφαιρικά της Saloon. Ο οδηγός του τροποποιημένου Honda Civic δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει στην κατηγορία σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο ανεβάσματα. Το έργο του έγινε ακόμα πιο εύκολο όταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να τον απειλήσει, ο συμπατριώτης του Alexander Dimitrov (Citroen Saxo) είχε έξοδο στο πρώτο σκέλος και εγκατέλειψε. Τους βαθμούς για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος κέρδισε ο Γιάννης Στοΐλας (Opel Ascona) που ακολούθησε τον Βούλγαρο, με τον Θανάση Αποστολίδη (Citroen AX) να ολοκληρώνει τρίτος.

O «νέος» στο φετινό κύπελλο Βορείου Ελλάδος Κώστας Κουτσοδήμος με το μαύρο Rallye  του πήρε τη νίκη στην ανταγωνιστικότερη κατηγορία του θεσμού, αυτή των 1600 κυβικών των Ν-Α-Ε. Η επικράτηση του Θεσσαλού οδηγού παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι κέρδισε τον περσινό τιτλούχο Κώστα Αναγνωστάκη με  Suzuki Swift Sport.

Στο βάθρο της κατηγορίας ανέβηκε ο Χάρης Δήμος (Citroen Saxo) στην επιστροφή του από τη θέση του οδηγού μετά από πολλά χρόνια. O Παναγιώτης Γιουβανίδης (Citroen AX) ολοκλήρωσε τέταρτος, μπροστά από τον Γιάννη Γιαλούρη με το θορυβώδες Suzuki Swift.

Εύκολη υπόθεση ήταν η νίκη για τον Γιάννη Κωνσταντινίδη με την όμορφη Citroen ZX Kit Car, με κανέναν από τους αντιπάλους του να μην μπορεί να πλησιάσει τους χρόνους του. Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου οι οποίες συμπληρώθηκαν από τους Αχιλλέα Λάκη (Seat Ibiza) και Νίκο Τριχίδη (Citroen Xsara VTS), με τέταρτο τον Γιώργο Παρασκευαΐδη (Peugeot 306).

Η πιο γρήγορη Lancia Delta Integrale της Ανάβασης ήταν αυτή του «Πορτοκάλη» που σημείωσε καλύτερο χρόνο από αυτόν του Παναγιώτη Παύλου, στην κατηγορία των 2000+ κυβικών των Ν-Α-Ε που δεν συμπλήρωσε.

Επόμενος γύρος του θεσμού, η Ανάβαση Λιβαδίου στις αρχές Ιουλίου σε μια διαδρομή που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο Κύπελλο!

Αποτελέσματα: