Με τη συμμετοχή 36 οδηγών, μεταξύ των οποίων και τέσσερις από τη γειτονική Βουλγαρία διεξάγεται το σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου στη Δράμα η Ανάβαση Κορυλόβου. Ο αγώνας αποτελεί το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας και διεξάγεται στην πιο «σφιχτή» διαδρομή του θεσμού, στο δάσος του Κορυλόβου.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οι οδηγοί θα τεστάρουν τη διαδρομή των 3 περίπου χιλιομέτρων και τα αυτοκίνητα τους, σε τρεις περιόδους δοκιμών. Ο αγώνας θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 11:00 το πρωί, με τους οδηγούς να αναμετρώνται σε δύο ανεβάσματα και νικητή εκείνον που θα πραγματοποιήσει τον καλύτερο αθροιστικά χρόνο στις δύο του προσπάθειες.

 

Ο συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες αναμένεται έντονος και πρόσθετο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ελληνοβουλγαρικές μονομαχίες σε όποιες κλάσεις συμμετέχουν «γείτονες». Τα βλέμματα των θεατών αναμένεται να τραβήξει η κατηγορία Formula Saloon Turbo όπου ο Κώστας Λαζαρίδης με το θηριώδες Mitsubishi Lancer Evo VIII θα βρει απέναντι του τον Δημήτρη Κατσαρό με Mitsubishi Lancer Evo IX, ενώ με αγωνία περιμένουμε τους χρόνους του Yulian Teliyski επίσης με 9αρι. Σταθερή αξία στην κλάση αποτελεί ο Σγουρής Μπαλάσης με την Toyota Corolla του, όπως και η πανέμορφη Citroen Xsara του Κώστα Βασταρδή. Στα ατμοσφαιρικά της Saloon ο νικητής του πρώτου αγώνα Σωκράτης Πάζης (BMW E30) θα μονομαχήσει με τον Γιάννη Στοΐλα (Opel Ascona), ενώ δυνατός αναμένεται και ο Βούλγαρος Stefan Stoev (Honda Civic).

Μπορεί οι νικητές του πρώτου αγώνα της χρονιάς των κατηγοριών 1600 και 2000 των ΝΑΕ να απουσιάζουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχουν ταχείς και θεαματικοί οδηγοί! Στα πάντα ανταγωνιστικά 1600 για ακόμα έναν αγώνα θα κονταροχτυπηθούν οι Κώστας Αναγνωστάκης (Suzuki Swift) και Παναγιώτης Γιουβανίδης (Citroen AX), με τον Κώστα Κουτσοδήμο (Peugeot 106) που στη Νιγρίτα βελτιωνόταν χιλιόμετρο με το χιλιόμετρο να θέλει να μπει στη μάχη της πρωτιάς. Ο πρώτος Έλληνας συνοδηγός του Ράλλυ Ακρόπολις (!!!) Χάρης Δήμος θα περάσει στη Δράμα στο αριστερό μπάκετ μετά από πολλά χρόνια, για να οδηγήσει το Citroen Saxo του «ξενιτεμένου» γιού του Αλέξανδρου με στόχο μια καλή εμφάνιση, ενώ τον ίδιο στόχο έχει και ο Μπάμπης Ευθυμιάδης που επιστρέφει με Peugeot 106.

Στα 2000 κυβικά ακλόνητο φαβορί είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με Citroen ZX Kit Car, με τους Αχιλλέα Λάκη (Seat Ibiza), Νίκο Τριχίδη (Citroen Xsara VTS) και Γιώργο Παρασκευαΐδη (Peugeot 306) να διεκδικούν μια θέση στο βάθρο.

Πάρτε μαζί σας νερά, χυμούς και απαραίτητα καπέλο και ανεβείτε το σαββατοκύριακο στον Κορύλοβο για να απολαύσετε έναν όμορφο αγώνα με θέα την πόλη της Δράμας.

Από Harris