Κάτω από αφόρητη ζέστη που επηρέασε σαφώς τις επιδόσεις των αγωνιζομένων διεξήχθηκαν το Σάββατο 1 Ιουλίου τα δοκιμαστικά περάσματα της Ανάβασης Λιβαδίου, αγώνα που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας. Η ζέστη δεν επηρέασε την παρακολούθηση του αγώνα από τους θεατές, γιατί πολύ απλά θεατές δεν υπήρχαν. Μακάρι η κατάσταση να είναι διαφορετική την Κυριακή στον αγώνα, αλλά δυστυχώς η επιλογή της ομοσπονδίας να ορίσει αγώνα στις αρχές Ιουλίου με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς κελσίου δεν απευθύνεται ούτε στους «σκληροπυρηνικούς» του σπορ που προτίμησαν τουλάχιστον το Σάββατο να το περάσουν σε κάποια από τις παραλίες της Χαλκιδικής.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η πλειοψηφία των οδηγών που δήλωσαν συμμετοχή έδωσαν το παρών, και αν εξαιρέσει κανείς κάποια μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις θέσεις των πιτς και τον ακατάλληλο χώρο για αυτά, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς εξόδους, σημαντικές μηχανικές βλάβες και καθυστερήσεις.

Αγωνιστικά, ο ταχύτερος των δοκιμών ήταν ο Κώστας Λαζαρίδης με το δυνατό Mitsubishi Lancer Evo VIII που είδε την κλάση Formula Saloon Turbo να βαθμολογείται τελικά, αφού οι δύο Lancia Integrale των «Πορτοκάλη» και Παναγιώτη Παύλου δήλωσαν τα αυτοκίνητα τους σε αυτή την κατηγορία και θα μονομαχήσουν σκληρά για τη δεύτερη θέση.

Η κατηγορία των 1600 κυβικών των ΝΑΕ με τις περισσότερες συμμετοχές της Ανάβασης φαίνεται ότι θα έχει πάλι τον πιο έντονο ανταγωνισμό! Πολλοί οδηγοί κινήθηκαν στον ίδιο ρυθμό με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και περσινό κυπελλούχο Κώστα Αναγνωστάκη (Suzuki Swift) να σταματάει το χρονόμετρο στο τρίτο πέρασμα χαμηλότερα από όλους. Οι Χάρης Δήμος (Citroen Saxo VTS), Μιχάλης Παρασκευάς (Suzuki Swift) θα προσπαθήσουν να τον ξεπεράσουν στον αγώνα καταφέρνοντας να πλησιάσουν τους χρόνους του Αναγνωστάκη στις δοκιμές, ενώ κανένας δεν μπορεί να υποτιμήσει τον περσινό διεκδικητή του τίτλου Παναγιώτη Γιουβανίδη (Citroen AX), αλλά και τον πρωταθλητή των Ράλλυ Δημήτρη Κουμποτή (Peugeot 106) που έδειξε να βρίσκει τα πατήματα του πέρασμα προς πέρασμα αφού έχει να οδηγήσει σε αγώνα σχεδόν έναν χρόνο. Δεν ήταν μακριά από τους παραπάνω οι χρόνοι των Κώστα Παναγόπουλου (Peugeot 106), Γιάννη Γιαλούρη (Suzuki Swift) και Βασίλη Μπιλαδέρη (Honda Civic) που μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας.

Στα 2000 κυβικά ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car) δεν είχε αντίπαλο στις δοκιμές, σημειώνοντας τους καλύτερους χρόνους στη ΝΑΕ.  Ο πρωτοεμφανιζόμενος Αλέκος Αβραμίδης (Renault Clio) έδειξε πολύ καλά στοιχεία σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις, χωρίς μάλιστα να καταφέρει να ολοκληρώσει κανένα πέρασμα χωρίς πρόβλημα. Οι μηχανικοί της ομάδας του δήλωσαν ότι θα κάνουν το παν ώστε να βρεθεί το Clio στη γραμμή της εκκίνησης και να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο από τους Γιώργο Παρασκευαΐδη (Peugeot 306) και Μιχάλη Σταυρίδη (Peugeot 206) που θα δώσουν σκληρή μάχη μεταξύ τους, όπως φάνηκε στα δοκιμαστικά ανεβάσματα.

Στα 1400 κυβικά, ο Παύλος Μπαξεβανάκης (Toyota Yaris) ήταν ανώτερος του ανταγωνισμού, με τους Γιάννη Ταμπακόπουλο (Peugeot 205) και Χρήστο Βεζύρη να (Peugeot 106) να ανταγωνίζονται για τη δεύτερη θέση.

Στα ατμοσφαιρικά της formula saloon ο Σωκράτης Πάζης (BMW 3 E30) οδήγησε με γραμμές και όχι με τις ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις που τον έχουμε συνηθίσει, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο των δοκιμών. Αν κάνει το ίδιο και στον αγώνα, δύσκολα θα απειληθεί από τους Γιάννη Ξανθόπουλο (Alfa Romeo Alfasud), Δημήτρη Ζωίδη (Alfa Romeo 147) και Θάνο Αποστολίδη (Citroen AX) που θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο.

 

Πάρτε πολλά νερά, οπωσδήποτε καπέλο και μια ομπρέλα θαλάσσης μαζί σας και ανεβείτε στο Λιβάδι την Κυριακή. Οι συμμετέχοντες του αγώνα το αξίζουν και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να σας αποζημιώσουν! Καλή διασκέδαση σε συμμετέχοντες και θεατές!

 

Αποτελέσματα

Από Harris