Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου η 2η Ανάβαση Λιβαδίου που διοργανώθηκε από τον ΑΟΘ, 13 χρόνια μετά την πρώτη της version. O καιρός δεν ήταν σύμμαχος αγωνιζομένων και θεατών, που σε αντίθεση με τις δοκιμές, ήταν αρκετοί κατά τη διάρκεια του αγώνα, παρόλα αυτά όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι ευχαριστήθηκαν τον αγώνα.

Ο Κώστας Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) ήταν ο οδηγός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και κέρδισε στην κατηγορία Formula Saloon Turbo, παρά το γεγονός ότι είχε στενή επαφή με μπαριέρα στο δεύτερο ανέβασμα και έχασε αρκετό χρόνο. Στο βάθρο της κατηγορίας τον ακολούθησαν οι «Πορτοκάλης» και Παναγιώτης Παύλου με τον Σερραίο οδηγό να επικρατεί στη μάχη των όμορφων Lancia Delta Integrale.

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις του Γιάννη Κωνσταντινίδη στα 2000 κυβικά των Ν-Α-Ε που οδήγησε στο όριο την Citroen ZX Kit Car και στα δύο ανεβάσματα, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο στη μάχη των βαθμών. Αξιοσημείωτοι ήταν και οι χρόνοι του «πρωτάρη» Αλέκου Αβραμίδη με τους μηχανικούς της ομάδας του να δίνουν μάχη με το χρόνο για να επισκευάσουν το Renault Clio που παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα στις δοκιμές. Ο Αβραμίδης βελτίωσε κατά πολύ τους χρόνους του σε σχέση με τις δοκιμές και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας, μπροστά από τον επίσης νεαρό Γιώργο Παρασκευαΐδη (Peugeot 306) που συμπλήρωσε το βάθρο και μάζεψε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Η μάχη της ημέρας δόθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, στα 1600 κυβικά των Ν-Α-Ε. Οι διεκδικητές της νίκης ήταν πολλοί με τελικό νικητή το «αουτσάιντερ» Μιχάλη Παρασκευά που απογείωσε το «μικρό» Suzuki Swift στην κορυφή της κατηγορίας! Ο πολύπειρος Κώστας Αναγνωστάκης (Suzuki Swift) ακολούθησε παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του Κυπέλλου και κρατώντας πίσω του τον ανταγωνιστικό Παναγιώτη Γιουβανίδη (Citroen AX) για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου!

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα τερμάτισαν οι νεαροί Κώστας Παναγόπουλος (Peugeot 106) και Βασίλης Μπιλαδέρης (Honda Civic), κρατώντας πίσω τους τους έμπειρους Δημήτρη Κουμποτή (Peugeot 106), Χάρη Δήμο (Citroen Saxo) και Γιάννη Γιαλούρη (Suzuki Swift) που συμπλήρωσαν την 8αδα της κατηγορίας.

Στα 1400 κυβικά, την πρόωρη εγκατάλειψη του φαβορί Παύλου Μπαξεβανάκη (Toyota Yaris) εκμεταλλεύτηκε ο Γιάννης Ταμπακόπουλος (Peugeot 205) που υπερίσχυσε του Χρήστου Βεζύρη (Peugeot 106) στην πρώτη εμφάνιση του τελευταίου στους αγώνες.

Ο Σωκράτης Πάζης (BMW 3 E30) ήταν ο ταχύτερος στα ατμοσφαιρικά της saloon και «βλέπει» τίτλο! Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσαν οι αθλητές της ΛΑΜΣ Γιάννης Ξανθόπουλος (Alfa Romeo Alfasud) και Δημήτρης Ζωίδης (Alfa Romeo 147), με τέταρτο τον Θάνο Αποστολίδη (Citroen AX).

Το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας κάνει διάλειμμα μέχρι το Σεπτέμβρη, αφού αποδεικνύεται και στην πράξη πως το καλοκαίρι δεν είναι για αγώνες αυτοκινήτου! Καλές διακοπές!

Αποτελέσματα:

Από Harris