Το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας συνεχίζεται το σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου με την Ανάβαση Λιβαδίου. Η εποχή που διεξάγεται η Ανάβαση και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καταπονούν ανθρώπους και μηχανές δεν επέτρεψαν περισσότερους από 29 οδηγούς να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα, που θα λάβει χώρα στην περιοχή του Λιβαδίου, πολύ κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το μήκος της διαδρομής αγγίζει τα 4 χιλιόμετρα και οι συμμετέχοντες θα την ανέβουν 3 φορές το Σάββατο για να βρουν τα πατήματα τους με εκκίνηση στις 11:00, ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στα δύο χρονομετρημένα περάσματα που θα αναδείξουν τους νικητές!

Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα κράτησε πολλούς από τους συμμετέχοντες του Κυπέλλου στα pits, με παρήγορο το γεγονός ότι οι περσινοί κυπελλούχοι, οι διεκδικητές των τίτλων αλλά και αρκετά νέα ονόματα δίνουν το παρών.

Η κατηγορία των 1600 κυβικών των ΝΑΕ είναι για ακόμα μια φορά η πιο ανταγωνιστική με διψήφιο αριθμό συμμετεχόντων! Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και περσινός κυπελλούχος Κώστας Αναγνωστάκης (Suzuki Swift) θα διεκδικήσει τη νίκη από τον πάντα υπολογίσιμο αντίπαλο Παναγιώτη Γιουβανίδη (Citroen AX), από τον Χάρη Δήμο (Citroen Saxo VTS) που επέστρεψε δυναμικά στους αγώνες και από τον πρώην πρόεδρο του ΑΟΘ Δημήτρη Κουμποτή. Ο «πρόεδρος», Κυπελλούχος Ασφάλτινων Ράλλυ κατηγορίας F2 και παράλληλα Κυπελλούχος Ράλλυ Βορείου Ελλάδος το 2015 στηρίζει πάντα τις εκδηλώσεις του ομίλου και θα κάνει μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του σε Αναβάσεις στο Λιβάδι θέτοντας ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού.

Στα 2000 κυβικά ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car) θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, έχοντας απέναντι του τον νεαρό Γιώργο Παρασκευαΐδη (Peugeot 306) που βελτιώνει τις επιδόσεις του αγώνα με τον αγώνα, τον Μιχάλη Σταυρίδη (Peugeot 206) και τον Αλέκο Αβραμίδη (Renault Clio) στο ντεμπούτο του τελευταίου στους αγώνες αυτοκινήτου.

Τρεις θα είναι οι συμμετέχοντες στη μικρότερη κατηγορία της Ανάβασης, αυτή των 1400 κυβικών, με τον Παύλο Μπαξεβανάκη να αποχωρίζεται το Honda Civic Type R που τον ταλαιπώρησε αρκετά τελευταία, για το μπάκετ του «χωμάτινου» Toyota Yaris, τον Γιάννη Ταμπακόπουλο να συμμετέχει με το Peugeot 205, και ακόμα έναν «νέο», τον Χρήστο Βεζύρη να ρίχνεται για πρώτη φορά στη μάχη με Peugeot 106.

Αρκετές είναι οι συμμετοχές και στα ατμοσφαιρικά της formula saloon. Δεν υπάρχει φαβορί σε αυτή την κατηγορία με αρκετούς οδηγούς να δείχνουν ικανοί για τους βαθμούς της νίκης. Σωκράτης Πάζης (BMW 3 E30), Θανάσης Αποστολίδης (Citroen AX) και Γρηγόρης Ρακιτζής (Peugeot 306) έχουν μαζέψει αρκετούς πόντους μέχρι τώρα στο κύπελλο και θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση, ενώ ικανοί να πρωταγωνιστήσουν είναι και οι Γιάννης Ξανθόπουλος (Alfa Romeo Alfasud) και Πέτρος Νιζάμης (Skoda 130 RS) με «σπάνια» αυτοκίνητα που δεν βλέπουμε συχνά στους αγώνες.

Δυστυχώς οι «μεγάλες» κατηγορίες του αγώνα, αυτή των 2000+ κυβικών των Ν-Α-Ε και αυτή της Formula Saloon Turbo δεν συμπληρώνουν και οι συμμετέχοντες σε αυτές δεν θα έχουν το δικαίωμα να βαθμολογηθούν. Δεν θα ήταν δύσκολο βέβαια οι όμορφες Lancia Delta Integrale των «Πορτοκάλη» και Παναγιώτη Παύλου να δηλωθούν στην κατηγορία formula saloon turbo, ώστε να βρουν ανταγωνισμό οι Κώστας Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και Κώστας Βασταρδής (Citroen Xsara) και να μοιραστούν όλοι τους βαθμούς και κύπελλα.

Η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο το σαββατοκύριακο στην περιοχή του αγώνα. Φροντίστε να ανεβείτε στο βουνό εφοδιασμένοι με  πολλά νερά, χυμούς και απαραίτητα καπέλο, ενώ για τους πιο οργανωμένους, τέντες ή μεγάλες ομπρέλες θα βοηθήσουν στην καλύτερη παρακολούθηση της Ανάβασης. Καλή διασκέδαση σε συμμετέχοντες και θεατές!

Συμμετοχές:

Αφίσα:

Διαδρομή:

Χάρτης:

Από Harris