Με μεγάλο κερδισμένο τον Γιάννη Κωνσταντινίδη και την όμορφη Citroen ZX Kit Car ολοκληρώθηκε η Ανάβαση Βλάστης, 4ος γύρου του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας. Ο Κωνσταντινίδης ήταν ο ταχύτερος στην κατηγορία των 2000 κυβικών των ΝΑΕ και παράλληλα ο οδηγός που σημείωσε άτυπα τον καλύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη, σε έναν αγώνα που διεξήχθη χωρίς προβλήματα από την Αγωνιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας, υπό τέλειες συνθήκες για θεατές και οδηγούς. Ο οδηγός της ZX ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του Κυπέλλου με αυτό το αποτέλεσμα και αποτελεί πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του.

Ο αξιόμαχος Τέο Παπαβασιλείου (VW Golf Gti) στην πρώτη Ανάβαση της καριέρας του ακολούθησε το νικητή στα 2000 κυβικά, με την τρίτη θέση να κρίνεται στις λεπτομέρειες και τον Γιώργο Παρασκευαΐδη (Peugeot 306) να την κερδίζει από τον Νίκο Τριχίδη (Citroen Xsara).

Οι μεγάλες μονομαχίες της ημέρας έλαβαν χώρα στην κατηγορία των 1600 κυβικών των ΝΑΕ όπως συνηθίζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Καλύτερος όλων ο Μιχάλης Παρασκευάς με το θορυβώδες Suzuki Swift που σημείωσε τη δεύτερη σερί του νίκη στα 1600αρια. Ο Κώστας Κουτσοδήμος (Peugeot 106) προσπάθησε πολύ στο δεύτερο σκέλος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση που δημιουργήθηκε στο πρώτο ανέβασμα, σημείωσε τον απόλυτο χρόνο της κατηγορίας, δεν ήταν όμως αρκετός για να του δώσει τη νίκη που κατέληξε στον συναθλητή του για 1 δευτερόλεπτο!

Ο Παναγιώτης Γιουβανίδης (Citroen AX) δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των δύο Θεσσαλών και αρκέστηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με τον πρωτοεμφανιζόμενο στις Αναβάσεις Κώστα Παππά (Peugeot 106) να ακολουθεί τέταρτος, μπροστά από τον  Βασίλη Μπιλαδέρη Jr. (Honda Civic) που αντιμετώπισε πρόβλημα με την πίεση λαδιού του αυτοκινήτου του στο δεύτερο ανέβασμα και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Ο Δημήτρης Μπατσάρας (Mitsubishi Lancer Evo VIII) ήταν ο πιο γρήγορος στα turbo της saloon, με τον αειθαλή Σγουρή Μπαλάση (Toyota Corolla) να ακολουθεί και τον Κώστα Βασταρδή με το ομορφότερο αυτοκίνητο του αγώνα, μια Citroen Xsara να συμπληρώνει το βάθρο. Τους αρκετούς θεατές του αγώνα αποζημίωσαν με τα περάσματα τους οι Νίκος Τσιφούτης (BMW E30) και Αχιλλέας Μποχώρης (Audi A4) που ολοκλήρωσαν τη διαδρομή πλαγιολισθαίνοντας.

Επόμενο ραντεβού για το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος η πρωταθληματική Ανάβαση Καστανιάς στις 21-22 Οκτωβρίου που αναμένεται να κρίνει πολλά στην υπόθεση τίτλοι!

Αποτελέσματα:

 

Από Harris