Με την απουσία των περσινών κυπελλούχων του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας διεξάγεται το σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου η Ανάβαση Βλάστης, 4ος γύρος του θεσμού. Οι Κώστας Αναγνωστάκης και Κώστας Λαζαρίδης που κατέκτησαν το κύπελλο πολυνίκους στη Ν-Α-Ε και στη saloon, αντίστοιχα, και προηγούνται και στις φετινές βαθμολογίες θα απουσιάσουν από τη Βλάστη για τους δικούς του λόγους ο καθένας και θα αφήσουν το πεδίο για τη νίκη ελεύθερο στους υπόλοιπους διεκδικητές.

Στα 2000 κυβικά ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car) είναι το μεγάλο φαβορί και θέλει τη νίκη για να ανεβεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Απέναντι του θα βρει τον νεαρό Γιώργο Παρασκευαΐδη (Peugeot 306) που ακολουθεί όλους τους αγώνες του κυπέλλου και τους αξιόμαχους Νίκο Τριχίδη (Citroen Xsara VTS) και Θόδωρο Παπαβασιλείου (VW Golf Gti).

Ωραίες μάχες αναμένονται και στα 1600 κυβικά των ΝΑΕ. Την απουσία του Κώστα Αναγνωστάκη (Suzuki Swift) θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι πολύ γρήγοροι φέτος Παναγιώτης Γιουβανίδης (Citroen AX), Κώστας Κουτσοδήμος (Peugeot 106) και ο νικητής του Λιβαδίου Μιχάλης Παρασκευάς (Suzuki Swift).

Οι Δημήτρης Μπατσάρας (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και Σγουρής Μπαλάσης (Toyota Corolla Turbo) αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα turbo της formula saloon, με τις συμμετοχές των Κώστα Βασταρδή (Citroen Xsara), Γρηγόρη Κορίνθιου (Seat Leon) και Παναγιώτη Παύλου (Lancia Delta Integrale) να ομορφαίνουν τη λίστα. Στα ατμοσφαιρικά της saloon o Μίλτος Αγγλόπουλος (Peugeot 106) είναι το φαβορί, ενώ το κερασάκι στην τούρτα για τους θεατές του αγώνα θα είναι τα περάσματα των Αχιλλέα Μποχώρη (Audi A4) και Νίκου Τσιφούτη (BMW E30) με τις πόρτες!

Το Σάββατο θα διεξαχθούν τα τρία σκέλη χρονομετρημένων δοκιμαστικών του αγώνα στη διαδρομή των 4,5 χιλιομέτρων που οδηγεί στο χωριό Βλάστη. Το πρώτο σκέλος ξεκινάει στις 11:30, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου που θα λάβει χώρα νωρίς το πρωί. Την Κυριακή διεξάγεται ο αγώνας με την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού να δίνεται στις 11:00. Οι οδηγοί θα αναμετρηθούν σε δύο ανεβάσματα, με νικητή εκείνον που θα πραγματοποιήσει τον καλύτερο αθροιστικά χρόνο στις δύο του προσπάθειες.

Καλό αγώνα στους 23 συμμετέχοντες, καλό αγώνα σε όλους τους θεατές που θα παρακολουθήσουν την Ανάβαση Βλάστης.

Αφίσα:

Συμμετοχές:

Χάρτης:

Από Harris