Το πολύ θέαμα που προσέφεραν οι αγωνιζόμενοι, κάποιοι με τα οριακά τους περάσματα και κάποιοι με τις πλαγιολισθήσεις τους, και οι υποσχέσεις για ωραίες κόντρες στις περισσότερες κατηγορίες που άφησαν οι χρόνοι, ήταν τα χαρακτηριστικά των δοκιμαστικών περασμάτων της Ανάβασης Ελασσόνας! Μιας ανάβασης που συγκέντρωσε αριθμό συμμετοχών ρεκόρ για αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος και που έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το 2019.

Στη formula saloon, την κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές και αυτή που απαρτίζεται από πολλούς τοπικούς οδηγούς, αναμένεται μια από τις μεγαλύτερες μονομαχίες του αγώνα, από τους οδηγούς με τα δυνατότερα αγωνιστικά! Ο Κώστας Λαζαρίδης, πρωτοπόρος του Κυπέλλου, έδειξε έτοιμος για ακόμα μια επικράτηση με το κόκκινο Mitsubishi Lancer Evo VIII, το έργο του όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο. Ο Κυπελλούχος Ελλάδος στην FST2 Αντώνης Σταφυλοπάτης (Opel Astra OPC) βελτιώνοντας αισθητά τους χρόνους του «εντός έδρας» πέρασμα με πέρασμα, θα κυνηγήσει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου ειδικά αν το οδόστρωμα είναι στεγνό. Δεν θα είναι μακριά ο Μίλτος Αγγλόπουλος (Mitsubishi Lancer Evo VI) που είναι υποψήφιος για μια θέση στο βάθρο. Στα ατμοσφαιρικά της saloon τρεις «μπέμπες» πρωταγωνίστησαν στις δοκιμές, και τις ίδιες θα προσέξουμε και στον αγώνα, αυτές των Αποστόλη Ζήσαρου, Δημήτρη Μπερτζέμη και Τάσου Χατζηχρήστου.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car) «έδειξε το δρόμο» στα 2000 κυβικά των Ν-Α-Ε τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο, αλλά ο Τέο Παπαβασιλείου (VW Golf) δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Θετική εντύπωση προκάλεσαν οι βελτιωμένοι χρόνοι του  Γιώργου Παρασκευαΐδη (Peugeot 306) ειδικά στο βρεγμένο, με τον νεαρό να χρίζεται υποψήφιος για μια θέση στο βάθρο.

Παραδοσιακά η μάχη των 1600 κυβικών των Ν-Α-Ε θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των θεατών της Ανάβασης, με τρεις Κωστάδες να ξεχωρίζουν στις δοκιμές. Ο πολύπειρος Κώστας Αναγνωστάκης (Suzuki Swift) έχει το πλεονέκτημα στη βροχή, όμως αν το οδόστρωμα παραμείνει στεγνό, ο Κώστας Κουτσοδήμος (Peugeot 106) δείχνει ικανός για τη νίκη! Πολύ ικανός όταν γλιστράει είναι ο Κώστας Καρακατσάνης με το normal Citroen Saxo, ενώ ο άτυχος του Σαββάτου Μιχάλης Παρασκευάς που έκοψε ημιαξόνιο στο Suzuki του, θα επανέλθει στον αγώνα διεκδικώντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αξίζει να ανεβείτε στο βουνό την Κυριακή. Για τη διευκόλυνση όσων το σχεδιάζουν, υπάρχει παράλληλος δρόμος διπλής κυκλοφορίας που οδηγεί στο μέσο της διαδρομής, στο σημείο με την καλύτερη θέαση. Εκεί υπάρχει μεγάλη αλάνα για parking οπότε όποιος το επιλέξει θα μπορεί να παρακολουθήσει τον αγώνα χωρίς να «κλειστεί» στη διαδρομή και να αποχωρήσει όποια ώρα θέλει.

Η Ανάβαση ξεκινάει στις 11:00 με τους οδηγούς να αναμετρώνται σε δύο περάσματα και νικητή εκείνον που θα πραγματοποιήσει τον καλύτερο αθροιστικά χρόνο στις δύο του προσπάθειες. Ο δρόμος για τους θεατές κλείνει στις 10:00. Οι φίλοι του σπορ στις δοκιμές ήταν αρκετοί, παρά τον άστατο καιρό και αναμένονται πολύ περισσότεροι στον αγώνα! Όσοι δεν θα καταφέρουν να βρεθούν στη διαδρομή, μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τον υπολογιστή τους στο www.radioelassona.gr

Καλή διασκέδαση σε όλους!

 

Από Harris