Αναβάσεις Β. Ελλάδος 2016– 5. Ανάβαση Ελασσόνας – review: Ντριφτ στο βουνό!
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ελασσόνα η 1η ομώνυμη ανάβαση που έριξε την αυλαία του κυπέλλου αναβάσεων Βορείου Ελλάδος. Οι αρκετοί ντριφτάδες προσέφεραν άφθονο θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στις στροφές της διαδρομής, με τις μάχες για τις επιμέρους κατηγορίες να μην απουσιάζουν!
Ήρθε, κέρδισε και …έφυγε ο Αποστόλης Βεργοζήσης στα 1600 της Ν-Α-Ε! Ο Βολιώτης οδηγός συμμετείχε το Σάββατο ως συνοδηγός στο Ράλλυ Παλάδιο και την Κυριακή δέθηκε στο αριστερό μπάκετ ενός Peugeot 106 S16, κερδίζοντας την κατηγορία του. Η μάχη που είχε με τον περσινό πρωταθλητή της Ν έως 2 Λίτρα, Νίκο Ντούρα ήταν έντονη, με την τελική τους διαφορά να μην ξεπερνάει το μισό δευτερόλεπτο. Ο Ντούρας μάλιστα στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με Peugeot 106 S16 λίγο έλειψε να έχει τη στιγμή του, όταν το αγωνιστικό σηκώθηκε στις δύο ρόδες στις αρχές της διαδρομής!
Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο φετινός κυπελλούχος του θεσμού, Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης με Suzuki Swift Sport. Στα 2000 κυβικά της Ν-Α-Ε, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με Citroen ZX δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του ανταγωνισμού, όντας ταχύτατος το διήμερο. Οι Νίκος Τριχίδης με Citroen Xsara και Γιώργος Παρασκευαϊδης (Peugeot 306) συμπλήρωσαν την τριάδα χωρίς να μπορέσουν να απειλήσουν τον νικητή.
Ανοιχτά μέτωπα είχαμε μετά το πρώτο σκέλος στα 2000+ κυβικά της Ν-Α-Ε μεταξύ των Δημήτρη Κακαράντζα (BMW M3) και Μίλτο Αγγλόπουλο που είχε για πρώτη φορά στα χέρια του ένα Mitsubishi Lancer Evo VI. Ο Κακαράντζας τέθηκε επικεφαλής στο πρώτο σκέλος, χτίζοντας παράλληλα διαφορά την οποία δεν μπόρεσε να υπερκεράσει ο Λαρισαίος οδηγός του Lancer. Ο Κώστας Μπόνης με Opel Manta τερμάτισε τρίτος μην μπορώντας να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων.
Έστεψε κυπελλούχο η Ελασσόνα στη Formula Saloon, καθώς ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) που επικράτησε στα turbo της κατηγορίας κατέκτησε τον τίτλο. Ο Σγουρής Μπαλάσης με Toyota Corolla ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση της κατηγορίας, εμπρός από τον Κωνσταντίνο Βασταρδή με την εντυπωσιακή Citroen Xsara Kit Car. Ο Νίκος Μπότης (BMW E30) ήταν ταχύτατος την Κυριακή, επικρατώντας στα ατμοσφαιρικά, κερδίζοντας τον Λαζαρίδη στην άτυπη κόντρα για τον καλύτερο χρόνο ημέρας. Πλούσιο θέαμα προσέφερε ο Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος (BMW E30) που ακολούθησε. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Ευθυμιάδης με BMW E30.
Άτυχοι ήταν οι Αντώνης Σταφυλοπάτης (Opel Astra OPC) και Λάζαρος Σκουλαριώτης (BMW E30), οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκκινήσουν στον αγώνα, εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων που δεν μπόρεσαν να λύσουν.
Τα εύσημα αξίζουν στη διοργανώτρια λέσχη, ΛΑΜΚΕ, η οποία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στην 1η Ανάβαση Ελασσόνας. Η σήμανση στις διάφορες στροφές της διαδρομής ήταν πρωτότυπη, ενώ καινοτομία αποτέλεσε η πανηγυρική εκκίνηση σε αγώνα ανάβασης το απόγευμα του Σαββάτου. Εύγε!
Αποτελέσματα