Με αρκετό κόσμο και ανταγωνιστικούς χρόνους στις περισσότερες κατηγορίες ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα το απόγευμα του Σαββάτου τα τρία δοκιμαστικά περάσματα της Ανάβασης Καστανιάς. Οι δοκιμές κύλησαν ομαλά, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, με τον καιρό να είναι σύμμαχος οδηγών και φίλων του σπορ. Την Κυριακή στον αγώνα προβλέπονται σκληρές μονομαχίες για τις νίκες στις επιμέρους κατηγορίες, τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος!

Η ομάδα Α και συγκεκριμένα η κλάση Α/7 είναι αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον όσον αφορά το Πρωτάθλημα, αφού είναι η μοναδική κλάση στην οποία τα πράγματα παραμένουν ρευστά. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας Αλέξανδρος Τσιόγκας (Peugeot 106 Maxi) έχει μετά τις δοκιμές τον τίτλο του φαβορί, με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου Σταύρο Χατούπη (Opel Corsa Kit Car) να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να πλησιάσει τους χρόνους του, χωρίς προς το παρόν να τα καταφέρνει. Ο Χρήστος Λάππας (Peugeot 106 Maxi) είναι αυτός που έφτασε πιο κοντά στον Τσιόγκα, με τον Σπύρο Μαυροειδάκο (Renault Clio R3) να έπεται των τριών και να διεκδικεί θέση στο βάθρο.

Ο Λάππας είναι αυτός που δείχνει ικανός να πάρει τη νίκη στα 2000 κυβικά των Ν-Α-Ε για το θεσμό του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος. Ο Γιαννιώτης οδηγός θα δώσει ωραία μάχη με τον επικεφαλής της βαθμολογίας του Κυπέλλου Γιάννη Κωνσταντινίδη (Citroen ZX Kit Car) για την τελική επικράτηση, με τον Θανάση Κουρνιάτη (Ford Escort RS) να διεκδικεί μια θέση στο βάθρο και παράλληλα τη νίκη στην ομάδα Ε για το πρωτάθλημα! Τη δική τους μάχη για τους βαθμούς του «βορείου» Κυπέλλου θα έχουν οι Αχιλλέας Βέργος (Opel Manta), Αλέξανδρος Αβραμίδης (Renault Clio), Αχιλλέας Λάκης (Renault Clio Ragnotti), Νίκος Τριχίδης (Citroen Xsara) και Γιώργος Παρασκευαΐδης (Peugeot 306).

Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν στην κορυφή της ομάδας Α ο Πάνος Κύρκος (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και στην αντίστοιχη της Ν ο Κώστας Κάκος (Mitsubishi Lancer Evo IX) αφού ουσιαστικά συμμετέχουν χωρίς αντίπαλο. Κυρίαρχος των δοκιμών στην Α/6 ήταν ο Βαγγέλης Μπλάτζος (Peugeot 106) και θα κυνηγήσει πιθανότατα τους δίλιτρους στον αγώνα.

Σπουδαίες μάχες αναμένονται στη Ν έως 2 λίτρα με πολλούς οδηγούς να βρίσκονται στις δοκιμές στο ίδιο δευτερόλεπτο! Φαβορί δεν υπάρχει, αφού οποιοσδήποτε από τους Δήμο Παναγουλόπουλο (Peugeot 106), Αλέξανδρο Αβραμίδη (Renault Clio), Κίμωνα Θέο (Peugeot 106), Κώστα Τασούλα (Peugeot 106) και Φίλιππο Τζαφλίδη (Peugeot 106) μπορεί να κερδίσει!

Με τον Ηπειρώτη Βαγγέλη Μπλάτζο (Peugeot 106) να δείχνει άπιαστος στα 1600 των Ν-Α-Ε για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, για τη διάκριση και τους βαθμούς θα μονομαχήσουν οι επίσης Γιαννιώτες Κώστας Τασούλας (Peugeot 106) και Φίλιππος Τζαφλίδης (Peugeot 106), με τους regulars του Κυπέλλου Μιχάλη Παρασκευά (Suzuki Swift), Κώστα Αναγνωστάκη (Suzuki Swift) και τον Αλέξανδρο Δήμο (Citroen Saxo) αν καταφέρει να επισκευάσει το πληγωμένο του όπλο μετά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στο δεύτερο δοκιμαστικό πέρασμα.

Στη μικρότερη κατηγορία του αγώνα, αυτή των 1400 κυβικών των Ν-Α-Ε ξεχώρισαν οι χρόνοι του Γιάννη Γιαλούρη (Suzuki Swift), με τον Αλέξη Μάστορα (Peugeot 106) να δείχνει πιο έτοιμος να τον κυνηγήσει, σε σχέση με τους Χρήστο Βεζύρη (Peugeot 106) και Γιάννη Ταμπακόπουλο (Peugeot 205).

Η απουσία του Μάριου Ηλιόπουλου (Ford Fiesta WRC) στην ομάδα Formula Saloon χρίζει αυτόματα φαβορί τον Κώστα Λαζαρίδη (Mitsubishi Lancer Evo VIII) που κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο ένα πέρασμα στις δοκιμές για να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο. Ένα μηχανικό πρόβλημα δεν του επέτρεψε να συνεχίσει, όμως την Κυριακή θα δώσει κανονικά το παρών. Στην FST2 o Αντώνης Σταφυλοπάτης (Opel Astra OPC) ήταν ο ταχύτερος του Σαββάτου, με τους Σγουρή Μπαλάση (Toyota Corolla), Πέτρο Κωστούρο (Toyota Corolla AE86), Ιορδάνη Κωνσταντινίδη (Skoda Fabia) και Κώστα Βασταρδή (Citroen Xsara) να βελτιώνουν τους χρόνους τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να πλησιάσουν αυτούς του Κυπελλούχου της κατηγορίας.

Στα ατμοσφαιρικά της ίδιας κατηγορίας, ο Τάσος Χατζηχρήστου (BMW M3) ήταν ο ταχύτερος στο μοναδικό ανέβασμα που πραγματοποίησε, με τους Σωκράτη Πάζη (Nissan Micra K12) και Θάνο Αποστολίδη (Citroen AX) να ακολουθούν.

Μπορεί τα μεγάλα ονόματα να μην ανέβηκαν στην Καστανιά, αξίζει να ανεβείτε όμως εσείς να χειροκροτήσετε τις προσπάθειες των υπολοίπων οδηγών που και αξιόλογοι είναι και θέαμα προσφέρουν, στις μάχες τους με το χρονόμετρο, σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του πρωταθλήματος! Καλό αγώνα σε όλους!

Αποτελέσματα δοκιμών:

http://www.moto-live.info/admin/menu.php?type=HTML

Από Harris