Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της Ανάβασης Βραχασίου, πρώτου γύρου του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος. Οι ήχοι των αγωνιστικών «ξύπνησαν» το φαράγγι του Σεληνάρη με 24 αγωνιζόμενους να προσπαθούν να βρουν τα όρια τους και αυτά των αγωνιστικών τους αυτοκινήτων στη μήκους 3,8 χιλιομέτρων διαδρομή. Ο καιρός ήταν σύμμαχός οδηγών και θεατών που αναμένεται να είναι πολύ περισσότεροι την Κυριακή στον αγώνα.

Ο ταχύτερος όλων στις δοκιμές προερχόταν από τη «μεγάλη» κατηγορία και δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Αναπολιοτάκη με το πολύ δυνατό Seat Ibiza Kit Car. Ο νικητής του Αττικού Ράλλυ θα κυνηγήσει να κατεβάσει κι άλλο τους χρόνους του στον αγώνα, με τον ανταγωνισμό να δείχνει ότι δεν μπορεί να τον απειλήσει. Οι Μανώλης Αλεξάκης (Mitsubishi Lancer Evo VI) και Δημήτρης Καζάνας (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα κυνηγήσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες τη δεύτερη θέση και η μεταξύ τους κόντρα αναμένεται με ενδιαφέρον.

Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της Ανάβασης αυτή των 1600 κυβικών ο Γιάννης Νικολιδάκης με το Peugeot 106 θέλησε να δείξει από τις δοκιμές ακόμα ότι είναι αυτός τον οποίο όλοι πρέπει να κυνηγήσουν. Οι χρόνοι του ήταν άπιαστοι, με τον στόχο της δεύτερης θέσης να θεωρείται επιτυχία για τους υπόλοιπους.  Για μια θέση στο βάθρο θα ανταγωνιστούν οι Γιώργος Περουλάκης (Honda Civic), Ανδρέας Μαραγκάκης (Peugeot 106 Rallye), Γιάννης Καφετζάκης (Peugeot 106), Μιχάλης Ανταλουδάκης (Peugeot 106), Δημήτρης Κοροβέζος (Citroen Saxo) και Μιχάλης Ζερβάκης (Peugeot 205) που κινήθηκαν πάνω κάτω στον ίδιο ρυθμό και η μάχη ανάμεσα τους προβλέπεται ότι θα κριθεί στα δέκατα του δευτερολέπτου.

Στα «μικρά» οι Γιώργος Ιωαννίδης (Citroen AX) και Μιχάλης Πουλάκης (Toyota Yaris) θα διεκδικήσουν τη νίκη, με τον οδηγό του Citroen να κάνει μια μόνο προσπάθεια στις δοκιμές. Για μια θέση στο βάθρο θα πολεμήσει ο πρώτος οδηγός με ειδικές ανάγκες που συμμετέχει σε αγώνες στην Ελλάδα, Στράτος Σταματάκης (Peugeot 106).

Οι Δημήτρης Κτιστάκης (Peugeot 306) και Δημήτρης Φραντζεσκάκης (Ford Fiesta ST) ήταν οι πιο γρήγοροι στα δοκιμαστικά στην κατηγορία των 2000 κυβικών και ο Λευτέρης Γομπάκης (Honda Civic Type R) θα προσπαθήσει να τους κυνηγήσει.

Τα ψέματα τελείωσαν και πλέον όλοι πρέπει να συγκεντρωθούν στον αγώνα του οποίου οι χρόνοι είναι αυτοί που τελικά μετράνε. Η Ανάβαση Βραχασίου θα εκκινήσει την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11:00 και περιλαμβάνει 2 σκέλη. Η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές στις 10:00. 

Η ενημέρωση από τον ΑΟΚ για τις δοκιμές ήταν άψογη, μετά το φιάσκο της προηγούμενης χρονιάς και όλοι οφείλουμε να τους βγάλουμε το καπέλο. Ο καιρός είναι υπέροχος και η εκδρομή την Κυριακή το πρωί στο φαράγγι αξίζει! Καλό αγώνα!

Χρόνοι δοκιμών:

Από Harris