Με πολύ κόσμο και χωρίς απρόοπτα ξεκίνησε το  Kύπελλο Aναβάσεων Νοτίου Ελλάδος. Με τους 24 οδηγούς να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και τον ηλιόλουστο καιρό σύμμαχο στη διοργάνωση του αγώνα, ολοκληρώθηκε η Ανάβαση Βραχασίου.

Στην κατηγορία των 2000+ κυβικών εκατοστών, ο Γιώργος Αναπολιοτάκης με το κίτρινο Seat Ibiza Κit Car, σημείωσε για ακόμα μια χρονιά τον απόλυτο χρόνο της ημέρας, κατακτώντας την πρώτη θέση χωρίς να απειληθεί. Ωραία μονομαχία είχαμε για το δεύτερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας με τελικό κερδισμένο  τον Μανώλη Αλεξάκη (Mitsubishi Lancer Evo VIII) να υπερισχύει στα σημεία του Δημήτρη Καζάνα (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Η πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία της Ανάβασης ήταν αυτή των 1600 κυβικών με 11 οδηγούς να κονταροχτυπιούνται για τη νίκη. Ο Γιάννης Νικολιδάκης με Peugeot 106 δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης σε κανέναν από τους αντιπάλους του και σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Η μάχη περιορίστηκε στις υπόλοιπες θέσεις του podium με τον Μιχάλη Ζερβάκη (Peugeot 205) να τερματίζει δεύτερος, εμπρός από τον Γιάννη Καφετζάκη (Peugeot 106) που πίεσε πολύ στο δεύτερο ανέβασμα, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίπαλο του για μόλις ¼ του δευτερολέπτου! Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Κοροβέζος (Citroen Saxo) ξεπερνώντας τον Ανδρέα Μαραγκάκη (Peugeot 106) στο δεύτερο πέρασμα.

O Δημήτρης Κτιστάκης με το Peugeot 306 πήρε μια εύκολη νίκη στα δίλιτρα, καθώς στο πρώτο σκέλος ο κυριότερος του αντίπαλος Δημήτρης Φραντζεσκάκης είχε έξοδο με το  Ford Fiesta και δεν κατάφερε ολοκληρώσει. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λευτέρης Γομπάκης με Honda Civic Type-R, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Αρτέμης Μανινάκης με Honda Civic.

Στη μικρή κατηγορία των 1400cc ο Γιώργος Ιωαννίδης με το Citroen AX του ήταν «σε δικό του αγώνα» και συνέχισε το νικηφόρο σερί του στην συγκεκριμένη ανάβαση. Πίσω του βρέθηκε ο Μιχάλης Πουλάκης με Toyota Yaris, ενώ τη τρίτη θέση κατέκτησε ο Στράτος Σταματάκης που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Συγχαρητήρια στον  Α.Ο. Κρήτης για την υποδειγματική διοργάνωση και ενημέρωση κατά τη διάρκεια δοκιμών και αγώνα! Εύγε!

Ο επόμενος αγώνας για το Κύπελλο αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο στις 6-7/5/2017.

Τελικά αποτελέσματα:

Από Harris