Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λασιθίου διεξάγεται το σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, η Ανάβαση Βραχασίου . Ένα Κύπελλο που υπάρχει απλά για να «στεγάσει» αγώνες που δεν «χωράνε» στο πρωτάθλημα, αφού η γεωγραφική κατανομή των αναβάσεων που το απαρτίζουν το καθιστά πανάκριβο για τον όποιον σκόπευε να το ακολουθήσει, με αποτέλεσμα το μηδαμινό ενδιαφέρον για το θεσμό.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι στερείται ενδιαφέροντος κάθε μεμονωμένος αγώνας που περιλαμβάνεται σε αυτό, όπως η Ανάβαση Βραχασίου. Οι Κρητικοί οδηγοί αγκάλιασαν τον αγώνα και φέτος και 26 από αυτούς θα συμμετάσχουν στην όμορφη διαδρομή των τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων που περνάει μέσα από το φαράγγι του Σεληνάρη και καταλήγει στο Βραχάσι.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 11 το πρωί διεξάγεται η πρώτη από τις τρεις περιόδους χρονομετρημένων δοκιμαστικών με τους οδηγούς να τεστάρουν τα «όπλα» τους και να «αποστηθίζουν» τη διαδρομή. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου και περιλαμβάνει 2 σκέλη, με το πρώτο αυτοκίνητο να εκκινεί στις 11:00. Η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, δηλαδή στις 10:00. 

Τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας θα κυνηγήσει και φέτος ο Γιώργος Αναπολιοτάκης με το ανανεωμένο Seat Ibiza Kit Car που θα βρει απέναντι του στην μεγάλη κατηγορία τους Μανώλη Αλεξάκη (Mitsubishi Lancer Evo VI), Δημήτρη Καζάνα (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Γιώργο Κουρασμενάκη (BMW M3).

Η πολυπληθέστερη κατηγορία της Ανάβασης είναι αυτή των 1600 κυβικών στην οποία αναμένεται και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός! Ο Γιάννης Νικολιδάκης με το Peugeot 106 θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη, με τους Γιώργο Περουλάκη (Honda Civic), Γιάννη Δαμιανάκη (Peugeot 205), Ανδρέα Μαραγκάκη (Peugeot 106 Rallye), Γιάννη Καφετζάκη (Peugeot 106), Μιχάλη Ανταλουδάκη (Peugeot 106) και πολλούς ακόμα να διεκδικούν τις θέσεις του βάθρου.

Στα «μικρά» ο Γιώργος Ιωαννίδης (Citroen AX) είναι και φέτος φαβορί, ενώ στο δρόμο του θα προσπαθήσουν να βρεθούν ο Μιχάλης Πουλάκης (Toyota Yaris) αλλά και ο ασταμάτητος Στράτος Σταματάκης (Peugeot 106) που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να συμμετέχει ανελλιπώς σε αγώνες στο νησί, χωρίς να τον εμποδίζει το γεγονός ότι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες!

Τέλος, ωραίες μονομαχίες αναμένονται και στα 2000 κυβικά, με τους μόνιμους πρωταγωνιστές σε όλους τους περσινούς αγώνες στο νησί Δημήτρη Κτιστάκη (Peugeot 306), Δημήτρη Φραντζεσκάκη (Ford Fiesta ST) και Λευτέρη Γομπάκη (Honda Civic Type R) να έρχονται αντιμέτωποι ακόμα μια φορά.

Οι Κρητικοί αγαπάνε τους αγώνες και είμαστε σίγουροι ότι η Ανάβαση Βραχασίου θα διεξαχθεί με επιτυχία. Αξίζει να ανεβείτε το σαββατοκύριακο στο φαράγγι για να απολαύσετε το φυσικό κάλλος της περιοχής και τα περάσματα των αγωνιζομένων!

Συμμετοχές:

Αφίσα:

Χάρτης:

Από Harris