Ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος ολοκληρώθηκε στη Ζάκυνθο με τους τοπικούς οδηγούς να κερδίζουν τις περισσότερες κατηγορίες, σε έναν αγώνα που εκκίνησαν 22 «αναβασάκηδες». Καθυστερήσεις δεν υπήρξαν στα δύο σκέλη αγώνα της Κυριακής με αποτέλεσμα η 4η Ανάβαση Ζακύνθου να ολοκληρωθεί σύντομα και τους οδηγούς να είναι ευχαριστημένοι από την όλη διοργάνωση.

Αντεπίθεση εξαπέλυσε στο δεύτερο σκέλος ο Ανδρέας Μαλούχος επικρατώντας στην κατηγορία Formula Saloon Turbo στην πρώτη του εμφάνιση με το  εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer Evo VIII. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας λέσχης κατάφερε στο δεύτερο σκέλος να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κωνσταντίνου Μπιάζη (BMW M3 E30) που ήταν ταχύτατος, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μίλτος Αγγλόπουλος που έλυσε τα χθεσινά μηχανικά προβλήματα με το Mitsubishi Lancer Evo VI.

Στα ατμοσφαιρικά της κατηγορίας, ο Γιώργος Παναγόπουλος (BMW E30) δε δυσκολεύτηκε να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω του τον περσινό διεκδικητή του κυπέλλου, Ρένο Παπαδάτο με Peugeot 106 S16. Ο Ηρακλής Λεοντής τερμάτισε τρίτος προσφέροντας αρκετό θέαμα με το Nissan 200 SX.

Στα 2000+ κυβικά, ο Γιάννης Παράσχης (BMW E30) έκανε έναν μοναχικό αγώνα, με τους  Γιώργο Κάνδηλα (BMW E30) και Πέτρο Καρυδάκη (Mazda 323 GT-R) να ακολουθούν. Μοναδικός αγωνιζόμενος στα 1600-2000 ήταν ο τοπικός Νίκος Σταμίρης με Ford Escort RS2000. Ενδιαφέρουσα ήταν η μονομαχία στα 1400-1600, με τελικό νικητή τον Σάκη Καλούδη με το Peugeot 205 Maxi. Αρχικά, πρωτοπόρος τέθηκε ο Παναγιώτης Δεκής (Peugeot 106 S16), αλλά στη συνέχεια υπέκυψε στην πίεση τόσο του Καλούδη, όσο και του Κώστα Πάρρα, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει στην τρίτη θέση. Με εκπληκτικό χρόνο στο δεύτερο ανέβασμα, ο Πάρρας (Peugeot 106 S16) βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας.

Τρίτος γύρος του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος είναι η Ανάβαση Δημητσάνας που θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου.

Τελικά Αποτελέσματα

Από Apostolis