Με τα φαβορί να επικρατούν χωρίς προβλήματα, ολοκληρώθηκε η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς που διεξήχθη κάτω από τον καυτό ήλιο, σε έναν αγώνα όπου τελικά εκκίνησαν 20 οδηγοί.

Ο Γιάννης Ποτουρίδης (Mitsubishi Lancer Evo IX) δεν συνάντησε εμπόδια, κερδίζοντας με άνεση την κατηγορία των 2000+ κυβικών. Οι τοπικοί Νίκος Ζιώβας (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Γιώργος Κυρίτσης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) ακολούθησαν, μην μπορώντας να απειλήσουν τον Ποτουρίδη. Στην κατηγορία των 2000 κυβικών, ο Παρασκευάς Φούρλας που εντυπωσίασε στις δοκιμές του Σαββάτου, πήρε μια εύκολη νίκη με το Honda Civic VTi, με το Νίκο Ντούρα (Peugeot 206 RC) να αντεπιτίθεται στο δεύτερο σκέλος και να ξεπερνάει τον Δημήτρη Πλακουτσή (Peugeot 206 GTi) στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Στα 1600 κυβικά, ο Ανδρέας Γρηγορόπουλος με Peugeot 205 GTi ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο, με τον θεαματικό Κωνσταντίνο Μυλωνά (Toyota Corolla KE30) να τερματίζει δεύτερος, εμπρός από τον Μάριο Πατονίδη (Citroen Saxo VTS). Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσε ο Μίλτος Πλατώνης (Toyota Yaris), όντας ο μοναδικός αγωνιζόμενος στη «μικρή» κατηγορία των 1400 κυβικών.

Στη Formula Saloon, ο Αποστόλης Κυριακούδης (Nissan 200 SX) ανέβηκε πιο γρήγορα, με τον τοπικό Αναστάσιο Δομπρή (BMW E30) να τον ακολουθεί.

Για ακόμα έναν αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, η κατηγοριοποίηση των αποτελεσμάτων δεν έγινε με το σωστό τρόπο, καθώς στο θεσμό οι κατηγορίες χωρίζονται ανάλογα με τα κυβικά στις Ν-Α-Ε και ανάλογα με την υπερτροφοδότηση ή όχι στη saloon.

Αξίζει να αναφερθεί η πολύ καλή προβολή του αγώνα από τη διοργανώτρια ΑΛΑΛ, με συνεχή ενημέρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επόμενος σταθμός του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, είναι η Ανάβαση Αγίας Άννας το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου, μια ανάβαση που επιστρέφει στο καλεντάρι μετά από απουσία αρκετών χρόνων.

Φωτογραφίες: Σάκης Λαμπρόπουλος

Αποτελέσματα

Από Apostolis