Εννέα χρόνια πέρασαν από την τελευταία Ανάβαση Μοσχοκαρυάς, μιας ανάβασης η οποία επιστρέφει φέτος στο καλεντάρι των ελληνικών αγώνων. Η 19η διοργάνωση προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, σε ένα θεσμό που πρακτικά δεν ακολουθείται από κανέναν οδηγό. Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου συγκέντρωσε 21 συμμετοχές με μια πλειάδα τοπικών να δίνουν βροντερό παρών, αν και θα περιμέναμε μεγαλύτερο αριθμό σε μια αγαπημένη ανάβαση για τους οδηγούς.

Ωραία κόντρα υπόσχεται η κατηγορία των 2000+ κυβικών, με τον Γιάννη Ποτουρίδη (Mitsubishi Lancer Evo IX) που πρωταγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, να είναι το φαβορί και να καλείται να αφήσει πίσω του τους τοπικούς Νίκο Ζιώβα με ίδιο αυτοκίνητο, ο οποίος επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από 18 μήνες αποχής και Γιώργο Κυρίτση με Mitsubishi Lancer Evo VIII. Στην κατηγορία έως 2000 κυβικά, ο Νίκος Ντούρας με Peugeot 206 RC θα κυνηγήσει τη νίκη, έχοντας αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν την ταχύτητά του. Από εκεί και πέρα, υπολογίσιμοι θεωρούνται ο  Παρασκευάς Φούρλας (Honda Civic), ο Δημήτρης Πλακουτσής (Peugeot 206 GTi), ενώ άφθονο θέαμα θα χαρίσουν στους θεατές οι 4 γηγενείς με τα Ford Escort RS2000 MKII, Ντίνος Αντωνίου, Παναγιώτης Αρμυριώτης, Γιώργος Μόσχος και Γιώργος Δήμος.

Στη φτωχή κατηγορία έως 1600 κυβικά, ο θεαματικός Κωνσταντίνος Μυλωνάς με Toyota Corolla KE30 υπόσχεται να ανταμείψει το κοινό που θα ανεβεί στο βουνό, ενώ επιστρέφει στο μπάκετ  ο Ανδρέας Γρηγορόπουλος με Peugeot 205 GTi. Η μοναδική συμμετοχή στη μικρή κατηγορία των 1400 κυβικών είναι αυτή του Μίλτου Πλατώνη που επιστρέφει στο μπάκετ του Toyota Yaris μετά το ατύχημα που είχε στο περσινό Ράλλυ Λαμίας. Ξεχωριστή νότα αναμένεται να προσδώσουν στη 19η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς και τα 4 αυτοκίνητα drift της κατηγορίας Formula Saloon, τα οποία αξίζει να χειροκροτήσετε όσοι βρεθείτε στο βουνό.

Το μήκος της ανάβασης είναι  3300 μέτρα, περιλαμβάνοντας 17 στροφές. Η αγωνιστική δράση το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκινάει στις 14.00 με τη διεξαγωγή των τριών σκελών των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, ενώ την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει 11.00. Καλό αγώνα!

Αφίσα

Συμμετοχές

Χάρτης

Από Apostolis